Sunt administrator la o asociatie si am intampinat urmatoarea situatie:
am actionat in instanta un proprietar pentru o datorie considerabila , toate procedurile au fost indeplinite iar la un pas de a castiga procesul instanta a cerut asociatiei sa faca dovada ca respectivul este proprietarul apartamentului .
Respectiva persoana locuieste de mai bine de 20 de ani in bloc dar nu a adus niciodata copie dupa actul de proprietate la asociatie si bineinteles refuza acest lucru.
Cum poate face asociatia dovada ca acesta este proprietar?
Ce institutii ale statului pot sa vina in sprijinul acestei situatii?
Mentionez ca sunt multi proprietari care nu depun la asociatie copii ale actelor de proprietate si situatia se poate repeta fara sa putem face nimic pentru recuperarea debitelor.Cine plateste?
Inainte de a actiona restantierul in judecata ati instituit privilegiul imobiliar?
Acesta se istituie la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, de catre presedintele asociatiei, conform legii 230/2007 si este gratuit. Incheierea eliberata de OCPI arfi fost suficienta in instata. Dar la fel de bine puteti, pana al termenul urmator, sa solicitati de la OCPI, asa cum s-a scris mai sus, un extras de carte funciara si sa-l prezentati instantei.
La taxe si impozite,dar aici se ofera date doar la cererea politiei sau la cererea judecatorului,am avut si noi un astfel de caz si am depus cerere la politie si am primit raspuns scris.
Parerea mea este ca un avocat v-ar fi de ajutor.
Nu inteleg de ce vi se cere sa dovediti asa ceva si mai ales acum, la sfarsitul procesului.
Era dreptul respectivului sa invoce lipsa calitatii procesuale active pe motiv ca nu este proprietar.
Aceasta exceptie trebuia introdusa la inceputul procesului, nu la sfarsitul lui.
Cred ca se poate invoca tardivitatea cererii, paratul recunoscand implicit ca este proprietar.
Solicitati instantei sa va precizeze articolul de lege pe care se bazeaza cererea lor.
Mie mi se pare un abuz sau o dovada de incompetenta.
Cred ca ar fi momentul sa va luati un avocat specializat in astfel de cazuri.