avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul de a studia dosarul in faza de urmarire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul de a studia dosarul in faza de urmarire penala- model cerere

Dacă ești subiect pasiv într-o infracțiune de ultraj și vrei sa studiezi actele din dosar unde mergi sa le vezi la parchet sau la politie, competenta fiind a politiei, trebuie sa întocmești vreo cerere în acest sens, va rog să-mi răspunde-ți?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:41, 21 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
Regulamentul forumului il aveti sub rubrica " Forum ".
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
viorelv a scris:

Va rog sa ma ajutați cu o cerere de consultare a dosarului, eu având calitate de persoana vătămată, la parchet!

CristinaPaisa a scris:

Parchetul de pe langa Judecatoria ..............
Dosar nr. ..............



Domnule Procuror,

Subsemnatul ................................., in calitate de persoana vatamata a infractiunii de ................................. savarsita de ................................in Dosarul nr. ................................, va rog respectuos a-mi aproba studierea dosarului mai sus mentionat.
Date de contact ale subsemnatului: tel: ............................, adresa: ..........................................


Va multumesc,
.....


patrascu razvan a scris:

Domnule/Doamna Prim-procuror/Procuror general/Procuror şef,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de persoana vatamata în dosarul penal nr. … al … (indicarea parchetului care instrumentează cauza) în temeiul art. 94 alin. (1), (2), (8) C. proc. pen. formulez prezenta
CERERE DE CONSULTARE A DOSARULUI
prin care vă solicit să îmi admiteţi dreptul de a studia actele din dosarul penal nr. …, de a nota date sau informații din dosar/de a obține fotocopii pe cheltuiala subsemnatului, întrucât consider că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru dispunerea acestei măsuri.
Consider că se justifică accesul la materialul de urmărire penală în vederea pregătirii apărării şi că un astfel demers nu ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale, întrucât :…


Data, Semnătura,

Domnului/Doamnei Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria …/Tribunalul … /Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel …/ Înalta Curte de Casație și Justiție/Procuror șef al DNA/DIICOT/Comandat al Secţiei … poliţie



viorelv a scris:

Se multumeste domnilor avocati!!!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la up, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? eusaisapte eusaisapte Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la UP, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? In fapt, a fost dispusa nelegal si ... (vezi toată discuția)
Studierea dosarului penal bukinst bukinst In ce moment partea vatamata poate sa consulte dosarul penal aflat la Parchet ? Care este baza legala a solicitarii si a obligarii Parchetului de a pune la ... (vezi toată discuția)
Memoriu - politie sau procuror? xuser xuser Unde este mai recomandat sa las un \"memoriu\" pentru un dosar penal aflat in faza de \"urmarire penala\", la politie sau la procuror?! Ma refer la un ... (vezi toată discuția)