Vă adresez rugămintea să mă lămuriţi şi pe mine în următorul aspect. Am moştenit un teren de la tatăl meu, teren dobândit de el prin retrocedare în baza Legii 18/1991. O rudă a mea a dat anul acesta în judecată Comisia locală de fond funciar solicitând anularea titlului respectiv de proprietate (care fusese emis doar pe numele tatălui meu) şi emiterea unui alt Titlu, pe numele atât ei şi, cât şi al tatălui meu (deci, doreşte jumătate din teren). Precizez că cererea de retrocedare a fost făcută, la momentul respectiv (în termenul prevăzut de lege) numai de tatăl meu şi de aceea titlul a fost emis doar pe numele lui, iar eu, fiind unicul lui moştenitor, sunt, în urma succesiunii, unicul proprietar al terenulu, teren pentru care plătesc impozite şi pază la Ocolul Silvic (este vorba despre o pădure). Cu toate acestea, instanţa nu a considerat de cuviinţă să mă citeze în proces. În aceste condiţii, doresc, totuşi, să-mi exprim punctul de vedere în instanţă, mai ales că am constatat cu stupoare că ruda mea a dat anunţuri de vânzare a pădurii pe diverse site-uri de vânzări, precum şi la agenţii imobiliare (în contextul în care - repet - terenul este doar pe numele meu acum, eu plătesc toate dările şi paza, nu obţin niciun beneficiu, deoarece pădurea nu este exploatată, deci fac doar cheltuieli cu acest teren).
În aceste condiţii, doresc să ştiu dacă, în cazul în care voi depune cerere de intervenţie principală în proces (unde pârât este doar Comisia de fond funciar), va trebui să plătesc cheltuieli de judecată în ipoteza că ruda mea va avea câştig de cauză? Precizez că, şi în ipoteza în care ruda mea va câştiga procesul, ea va dobândi jumătate din teren, nu terenul integral, iar ea a dat anunţ de vânzare a întregii suprafeţe, fără să mă anunţe şi fără să mă consulte.
Vă mulţumesc mult