avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

am depus sesizare la imt impotriva sefului mei, ca urmare a acesteia i mi e frica ca dupa ce ma intorc din concediu de odihna acesta sa mi puna bete in roate nu stiu sa inventeze ceva . pot sa demisionez fara preaviz pe motivul ca in contractul de munca lucrez 8 ore pe zi si 40 pe saptamana iar eu defapt lucrez 2 zile cu 2 libere de la 8 dimineata la 10 seara?am semnat doar in luna aprilie repartizarea de ore pe saptamana in perioada cealalta de cand lucrez la ei nu am semnat nimik nueste o evidenta, si kiar daca se inventeaza intre timp o evidenta, pot sa demisionez si sa bag motiv ca nu mai vreau sa lucrez in conditiile astea si sa plec fara preaviz?am incercat sa dau de sef azi dar secretara e plecat in concediu si nu stie cum sa intru in legarura cu seful sa vb personal. vreau sa plec in liniste , eu am si perioada de sesiune acum si intr-o luna dau licenta nu am timp si cap pentru prostii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 14 Mai 2015
In registrul de evidenta al salariatilor incetarea c.i.m. va fi operata in baza art.81 alin.8 C.mun. , dupa care REVISAl-ul se va depune/transmite la ITM.

Sunt posibile multe situatii , insa nimeni nu poate sti exact ce gandeste acel angajator.

am semnat azi incetarea contractului de munca in baza 55 alt b din codul muncii inseamna ca din data de 18 in care urmeaza sa inceteze nu o sa mai duc la munca, acum sunt in concediul de odihna, ce o sa urmeze,
La data incetarii c.i.m., solicitati angajatorului eliberarea :
- deciziei de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj
pai mai am dreptul la adeverinta de somaj daca am semnat incetrarea cim de acord comun?mai iau somaj?ar mai avea sa mi plateasca niste zile lucrate pe luna asta 4 mai exact si 3 zile de condediu de odihna neluate ,trebuie sa cer si astea nu? pe dat de 18 cum fac iii scriu si ii cer lucrurile astea sau cum se procedeaza?
Nu este vorba despre dreptul de a beneficia de somaj, ci despre dreptul de a se vi se elibera o astfel de adeverinta, indiferent daca beneficiati sau nu de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata RadoiS RadoiS Buna ziua. Am un var angajat la o firma de aparate de cafea, iar conditiile de munca nu sunt asa cum au fost stabilite la semnarea contractului si doreste ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul alex1234alex alex1234alex Întrebare anonimă “buna, treaba este ca vreau sa-mi dau demisia pentru ca angajatorul nu respecta conditiile din contract. Ne-a tras salariul si nu am ... (vezi toată discuția)