avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Calitate procesuala pasiva a CNADNR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Calitate procesuala pasiva a CNADNR

Buna ziua

Am contestat o amenda de rovinieta care a fost admisa dar in schimb a respins capatul de cerere privind restituirea sumei amenzii achitata in 48 de ore.

Motivul fiind acela ca intimata nu are calitate procesuala pasiva, suma fiind achitata la Administratia Finantelor Publice si astfel se face venit integral la bugetul de stat "sumele provenite din amenzi aplicate persoanelor juridice se fac venit integral la bugetul de stat, iar nu la bugetul intimatului"

Pe cine mai trebuia sa chem in judecata?AFP sau Statul Roman?
As mai putea sa fac ceva acum?
Pentru returnarea sumei plătite ca amendă faceți o solicitare către CNADNR în acest sens și o depuneți împreună cu o copie a cărții de identitate sau a certificatului de înmatriculare a vehiculului cu înscrisul-conform cu originalul, semnătura.
Este suficient acest lucru, din această cauză v-a fost respinsă cererea.
Doar în cazul în care CNADNR vă va respinge cererea , atunci veți face acțiune în instanță

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie si titlu executoriu viorelv viorelv Am facut contestatie la instanta cu privire la o amenda contraventionala la rovinieta , contestatie care mi-a fost respinsa , amenda pe care am si ... (vezi toată discuția)
Plati amenzi rovigneta, procese verbale intocmite in 31.01.2012 cristina_enache cristina_enache Buna ziua, Am un caz nefericit de circulare fara rovinieta in perioada martie - decembrie 2011. Iar acum, normal, curg amenzile. Ultimele PVCC primite, ... (vezi toată discuția)