avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Procedura inregistrare plata CAS si CASS pt asociat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Procedura inregistrare plata CAS si CASS pt asociat unic/administrator SRL

Buna ziua,

Sunt asociat unic si administrator la un SRL, incepand cu finalul lunii decembrie 2014, si as dori sa stiu care este procedura prin care pot fi asigurat medical si pot achita contributia pentru pensie.

Mentionez ca pana in octombrie 2014 am avut contract individual de munca la fostul angajator. Din acel moment, aceste contributii nu au fost achitate, cu exceptia unei perioade de o luna in ianuarie-februarie 2015 cand ma autoangajasem cu contract de munca (credeam ca este obligatoriu pentru obtinerea unei licente insa nu a fost asa si l-am anulat). Momentan nu am contract de munca.

Din cate am auzit, ar trebui intai sa merg la ANAF si apoi la casa OPSNAJ pentru a face contract cu ei pentru asigurare?

In privinta contributiei pentru pensie, trebuie sa ma inregistrez separat la casa de pensii a Municipiului Bucuresti?

Pentru ambele contributii, ar trebui achitate anumite penalizari pentru cele cateva luni in care nu am platit nimic?

De asemenea, imi puteti spune daca trebuie mers si la Registrul Comertului pentru aceste proceduri?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:42, 22 Mai 2015
Este corect ceea ce presupuneti, mai putin mersul la RC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cmi dragos79 dragos79 Buna ziua Pana acum am avut contract de munca, iar acum imi infiintez un cabinet medical (CMI) si vreau sa stiu si eu care ar fi diferenta dpdv al pensiei ... (vezi toată discuția)
Contributia la asigurarile de sanatate teogrig teogrig Sunt beneficiar de pensie pentru limita de varsta si am incheiat un contract individual de munca cu timp partial (2 ore/zi) pentru care platesc asigurari de ... (vezi toată discuția)
Nedepunerea la termen a declaratiei 600 dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Am primit ieri de la ANAF o notificare privind nedepunerea in termen a declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii pentru ... (vezi toată discuția)