avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu crestere copil - o luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu crestere copil - o luna

Buna ziua
As vrea sa stiu cum se procedeaza in practica atunci cand tatal solicita sa intre in acel concediu de crestere copil timp de o luna.
a) Indemnizatia CCC cum se calculeaza?
b) Cu cat timp inainte de a intra in CCC trebuie ca tatal sa depuna la primarie actele necesare pt a beneficia de indemnizatia respectiva?
c) Din ce se compune dosarul?
d) Cand trebuie sa se intoarca la munca pt a beneficia de stimulentul de insertie?
e) Cine beneficiaza de stimulentul de insertie? Tatal care a stat o luna sau mama care a stat 11 luni?
Cel mai recent răspuns: Cislariu_Gica , utilizator 11:09, 26 Mai 2015
1. Tatal procedeaza la fel cum ati procedat si dvs. cand ati solicitat concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta acestuia.

2. Actele necesare sunt aceleasi care le-ati depus si dvs. si se depun cu 30 de zile inainte de data cu care solicita indemnizatia.

3. - De stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care a intrat primul in CCC, adica mama copilului.
- Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an si 11 luni (chiar si cu o zi inainte).
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)