Buna ziua
Contractul meu cu telekomul a expirat demult, nu l-am prelungit dar nici nu am renuntat la servicii. acum doresc sa renunt la serviciile lor, intrucat voi pleca din tara si nu voi mai avea nevoie de ele, nici nu va avea cine sa plateasca facturile. am vb cu un operator la tel, care m-a informat ca trebuie sa completez o cerere de reziliere, iar serviciul va inceta abia peste 30 de zile.
Daca contractul este expirat mi s-ar parea normal sa pot sa renunt cand vreau eu la servicii fara sa ii anunt cu 30 de zile inainte. consider ca nu mai am nici o obligatie fata de aceasta companie. eu doresc incetarea serviciilor incepand de luni si nu mai pot platii nici o factura de atunci incolo.
ce zice legislatia despre asta? ce trebuie sa fac pt a nu mai beneficia de serviciile lor mai repede?
multumesc
Multumesc pt raspuns, dar nu mi se pare ca in cazul asta legislatia e de partea clientului. mi s-ar parea normal sa pot sa renunt cand vreau eu la serviciile lor atat timp cat contractul nu mai este valabil, nu am semnat nici o continuare a lui, deci nu ar trebui sa mai am nici o obligatie juridica/legala fata de ei.
Din moment ce ati platit serviciile inseamna ca ati beneficiat de prevederile contractului.
Conform opiniei dvoastra oricine poate incheia un contract de furnizare de servicii pentru o perioada determinata, 1-2 ani, sa beneficieze apoi de aceleasi servicii dar in lipsa contractului si apoi sa incheie contractul cand doreste el.
Acest lucru nu se poate, partile intr-un contract au niste obligatii pe care trebuie sa le respecte.
Daca nu vreti sa mai platiti serviciile de care ati beneficiat cum isi va mai recupera furnizorul sumele restante daca nu exista un contract?
Asigurati-va ca v-au inregistrat cererea de reziliere, mergeti la reprezentanta. Factura pentru inca o luna oricum o vor emite, ideea e sa va asigurati ca nu vor mai fi si altele.
Faptul ca ati beneficiat serviciile lor inseamna ca ati fost parte intr-un contract prelungit tacit pe care il puteti rezilia, conform conditiilor care in mod sigur sunt scrise in contractul initial, anuntand cu 30 de zile inainte de data de la care doriti sa se incheie. Cautati-l si cititi-l.