avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu medical maternitate prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu medical maternitate prenatal

O persoana este angajata ca profesoara cu contract de munca pe o perioada determinata de un an.In aceeasi perioada, prin Decizia Inspectoratului judetean, presteaza ore suplimentare si este retribuita prin modalitatea "plata cu ora"la o alta scoala.Incepand cu data de 01.07.2009, este intrata in concediu medical prenatal.Cum se calculeaza concediul medical, se pot lua in considerare ambele venituri de la cele doua scoli?Conform ord.MFP 340/2001-pct.47, fiecare scoala ar trebui sa calculeze concediul medical, dar la scoala unde a fost platita cu ora, decizia inspectoratului, s-a intrerupt datorita incheierii cursurilor, la data de 12.06.2009.Va rog sa-mi dati o explicatie in acest caz.Deasemeni, va rog sa-mi spuneti daca beneficiaza si de concediu de odihna.
Multumesc tuturor celor care imi vor raspunde la aceste intrebari la care unii nu gasesc raspunsuri.
Vasile
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:41, 2 Iulie 2009
Si totusi concediul medical efectuat intr-un an afecteaza, din punt de vedere numeric, zilele de concediu de odihna, in sensul diminuarii lor, concediul medical neintrand in calculu zilelor lucratoare.
Concluzie= mai putine zile lucratoare(datorat concediului medical)=mai pune zile de concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm anairam_unid anairam_unid Cum se calculeaza media zilnica pt concediul de odihna si concediul medical? (vezi toată discuția)
Medical Vioreld Vioreld salutare. am un salariat care in luna mai a avut 15 zile de concediu medical. in iunie a venit iar cu un medical. la baza de calcul pentru noul concediu, la ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical/odihna mazgalici23 mazgalici23 Cum se calculeaza concediul daca un angajat nu are 6 luni de munca(c. medical) si 3 in privinta concediului de odihna? (vezi toată discuția)