Buna ziua,
Am divortat de sotul meu in luna aprilie 2015, la notar, custodia minorului fiind comuna, iar domiciliul minorului fiind stabilit la domiciliul tatalui (casa parintilor lui).
Am fost deacord si intr-un fel constransa cu aceasta intrucat eu, ca mama, nu am avut o locuinta, sau unde sa ma duc sa iau si copilul cu mine. In prezent am depus actele pt achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa. Am servici bun, tatal copilui este student, locuieste cu parintii, nu are carte de munca de vreo 2 ani si ceva. Eu platesc si pensia alimentara.
Intrebarea mea este: dupa ce obtin creditul si locuinta, pot solicita schimbarea domiciliului fetitei noastre la mine? Fetita are 2 ani jumate, eu m-am ocupat de ea pana am reluat activitatea la servici (am stat aproape 2 ani acasa cu ea in CIC), este atasata de mine. In prezent locuim impreuna pana mi se aproba creditul-la domiciliul fostilor socrii. Dupa ce am reinceput job-ul fata a stat cu bunica pana tata venea de la facultate sau eu de la job. Fata este atasata de mine, si de tata, dar tatal mai tipa la ea uneori iar fata incepe sa planga imediat de frica cand ridica glasul. Bunica (fosta soacra) este deacord ca fata sa se mute la mine dupa ce imi iau locuinta. Daca tatal nu este deacord, ce pot face?
Mentionez faptul ca pensia alimentara pe care o trimit, tatal nu o foloseste pt copil.
Plus ca le vorbeste si urat parintilor, iar de curand cand am vrut sa o inscriem pe fata la gradinita, fostul sot a fost si mi-a comunicat ca i s-a zis de acolo ca eu, ca parinte nerezident, care platesc pensia alimentara, nu am dreptul sa ma duc sa iau fata de la gradinita, sau sa o duc dimineata. Nu a mentionat ca suntem divortati. Dupa ce mi-a zis aberatia asta, am fost la gradinita si m-am interesat, si mi s-a comunicat ca nu e adevarat. Am lasat personal sentinta de divortla gradinita. M-a mintit si probabil vrea sa ma scoata din viata fetei.
Ce ma sfatuiti si ce sanse imi dati, ca dupa ce obtin creditul sa iau fata la domiciliul meu?
Domiciliul l-am ales impreuna, la notar, unde am si divortat. Astept aprobarea creditului pentru a actiona in instanta, intrucat se va face si o ancheta sociala la viitorul domiciliu, unde voi fi propietara.
Ideea este ca el nu se poate ocupa de fata, asa cum am facut eu pana acum: spalat, calcat, gatit, facut curatenie ....el foarte rar, sau deloc facand ceva din acestea. Si o va face 1 saptamana pana se plictiseste, apoi nimic. Si nici nu pot lasa, sau sa vreau sa las toatea astea pe umerii bunicii, care are o varsta si ceva probleme de sanatate, la coloana ( nu are voie sa ridice greutati mari....chiar sa o ia in brate pe fata cand mai cere ea...)
Mama e mama, zic eu, pana la urma urmei. Si se dedica cresterii si educarii copilului.
Deschideti linistita procesul ca aveti sanse aproape 100%, oricum daca d-voastra o ingrijiti si locuiti la acelasi domiciliu cu ea nu ar mai trebui sa-i platiti lui pensia de intretinere daca spuneti ca o foloseste in alte scopuri, oricum d-voastra cumparati cele necesare traiului copilei
Daca aveti locuinta si deschideti actiune prin ordonanta presedintiala in mod normal in 2 luni ar trebui sa fie gata dar depinde de foarte multi factori asa ca nicimeni nu va poate spune exact un termen de finalizare.
Divort
DanielaSaigiu
Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? ... (vezi toată discuția)