avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre Asociatia de Locatari

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia procesul de scoatere la licitatie a apartamentului daca nu achit, partial macar, datoria pe care o am. As vrea sa va intreb:
-este o anumita suma la care daca se ajunge are dreptul sa scoata apartamentul la licitatie? (el mi-a zis ca la 12000 lei);
-daca cumva, initiaza scoaterea la licitatie a apartamentului, cam cat dureaza pana cand se scoate la licitatie? cat dureaza pana pierd dreptul de proprietar asupra apartamentului si nu mai pot platii datoria?
Platiti jumatate din suma si nu il va mai vinde.

Nu se poate sa nu platiti nimic ca sunt afectati cei din bloc...
La suma de 11000 lei trebuie sa se fi acumulat luni bune de neplata. Orice proprietar ar trebui sa-si achite cotele de intretinere si sa nu ajunga in situatii de criza. Este de inteles cand oamenii au probleme majore (somaj, boli, accidente) dar si asa, chiar daca lunar ati fi dat un 50-100 lei, nu ajungeati in situatia aceasta. Nu asteptati o hotarare judecatoreasca si executare silita(si aceea poate fi impiedicata, la o adica), Platit cat de mult puteti in contul datoriei si cat de des. Daca restantele dvs nu sunt mai vechi de 3 luni (m-as mira, avand in vedere cuantumul) prin plata partiala impiedicati asociatia sa deshida proces si sa va execute. Asa cum au spus antevorbitorii mei, asociatia poate sa va actioneze in instanta doar daca nu ati platiti minim 90 de zile consumul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante intretinere adriana ghiga adriana ghiga Ce tip de actiune poate fi promovata de asociatia de proprietari in vederea recuperarii restantelor la intretinere ale unui proprietar de apartament care nu ... (vezi toată discuția)
Datornic la intretinere deja dat in judecata valentinaman valentinaman Buna seara, Ce se intampla daca un proprietar de apartament dintr-un bloc are datorii la intretinere si este deja in instanta? Ce urmari comform legii ... (vezi toată discuția)
Pierdere apartament-restante intretinere julyet julyet Buna ziua, Fratele meu,plecat in Australia din anii 90\' are in proprietate un apartament (impreuna cu sotia).A lasat sa stea in el 2 verisoare ,cu chirie ... (vezi toată discuția)