avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil de familie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil de familie.

Am stabilit ca minorul sa fie la mine, mama lui, autoritatea parinteasca o exercit eu exclusiv. Nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului, dar a fost recunoscut de acesta.

Cum pot face, ca sa-i schimb numele de familie al copilului, pe numele meu de familie. Sa nu-l poarte pe al tatalui. Sigur tatal nu va fi de acord cu acest lucru.
Se poate schimba pe ce fel de cai?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Imparatul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:05, 17 Iunie 2015
Care ar fi motivatia?
Numele de fata al mamei nu se poate trece la rubrica tatalui din certificatul de nastere, cititi cu atentie raspunsurile.
Pai incertificatul de nastere sa aiba trecuti ambii parinti, dar numele de familie sa fie cel al mamei.

Pentru cel ce mi-a spus ca se poate, stiti cumva unde gasesc un model de actiune? Voi motiva foarte bine, pentru ca sunt motivele pamantului in acest caz.
Instanta de tutela poate hotara schimbarea numelui copilului dvs.dar tatal obligatoriu va fi citat. Iar daca acesta se impotriveste nu aveti niciun sort de izbanda. Cel mai bine ar fi sa obtineti acordul tatalui scris dat la notar. Daca nu dupa ce implineste18 ani solicita copilul in nume propriu, fara a avea nevoie de acordul tatalui.
Si motivele acestea ale pamantului ar fi secrete? Sa stiti ca mai trebuie si dovedita actiunea...
Din experienta mea, peste 90% din aceste cereri sunt neintemeiate in fapt si drept. Dar asta e doar statistica...
DAr in drept nu se intemeieaza pe codul civil, la schimbarea numelui copilului?
Sau este alt. articol din altă lege?

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor lili5 lili5 Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ildy88 ildy88 Buna, pot sa cer pensie alimentara chiar daca nu am fost casatorita cu tatal copilului meu si nu e trecut nici in certificatul de nastere ca tata? (vezi toată discuția)