avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto in intersectie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto in intersectie

Am avut un accident din care a rezultat avarierea unu autovehicul,al meu nu are nimic.
Am intrat în intersecție dar din cauza circulației am dat înapoi și atunci când am dat în mașalier l-am lovi în portiera din spate cu cârligul de remorcare. Domnul a virat de doua ori la stânga și la al doilea viraj a intrat prin spatele meu la o distanta de maxim 20 cm.Eu sunt începător.La politie i-a ascultat doar varianta domnului m-a întrebat dacă am dat înapoi fără sa pot sa spun altceva a zis ca a fost vina mea ,a zis ca îmi ia permisu dacă nu ma înțeleg cu domnul pe cale amiabila.I-am dat asigurare dar nu înțeleg de ce a fost doar vina mea
[ link extern ]
[ link extern ]
Asta e locația. Accidentul a avut loc pe strada locotenent sion eu încercam sa intru pe strada 12 a,el a intrat de pe 12 a și apoi în spatele meu pentru a intra în spălătorie aflata pe colt.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Admin, administrator
Din textul legii, prin trimiteri la diverse articole pare ca nu e interzis in mod explicit sa mergi cu spatele prin intersectie, sens giratoriu. In schimb eu merg pe rationamentul prezentat. Este interzisa oprirea voluntara in intersectii? Da. Ca sa mergi cu spatele trebuie mai intai sa opresti voluntar? Da. Deci nu ai voie sa mergi cu spatele prin intersectii. Daca aveti alta parere, va invit sa mergeti cu spatele prin giratoriul de la Arcul de triumf sau alte locuri asemanatoare sa vedeti ce se intampla.
Ca sa mergi cu spatele trebuie mai intai sa opresti voluntar?

Nu! Pot să opresc involuntar şi apoi să manevrez vehiculul cu spatele, dacă mă asigur şi o fac doar pentru 50m este legal în orice intersecţie dirijată (unde am voie să întorc dintr-o singură manevră). Eu cam aşa înţeleg din lege.

Textul legii nu doar că nu o interzice, ci o permite şi o menţionează în mod expres (excepţie 142 f).

Cum puteţi insista în aceste condiţii că este interzis? Care este articolul pe care îl va nota în pv "contravenientului"?

Pot înţelege că este oarecum riscant, dar legal. Nu?
Deci eu practic nici pe un drum cu oprirea interzisa nu mai pot merge cei 50m cu spatele pt ca nu am voie sa opresc?
Se inventeaza noi reguli se pare
Nu, sunt reguli din vremea pe cand era valabil Decretul 328/66. Se pare ca nu aveti permis de conducere sau daca aveti.... este grav....
Este perfect logic, in intersectii se aduna cel putin 2-3.... 30 de masini , ce ar fi ca un conducator auto precum dl Pruteanu sa se trezeasca la un moment dat ca vrea sa dea inapoi, ca i-a venit o idee ....
@Pruteanu - ati manevrat vehiculul cu spatele fara sa va asigurati ! Putea fi un pieton care sa traverseze printre masini, i-ati fi zdrobit ambele picioare.... si in al doilea rand nu era permisa aceasta manevra. Pentru mersul inapoi neregulamentar nu se ridica permisul.
Ca sofer incepator ar fi trebuit sa aveti proaspat in minte Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002 cu modificarile ulterioare.
Poţi să opreşti "involuntar"??? Doar dacă...dormi!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
Sandu Marian, utilizator

Alte discuții în legătură

Reglementarea manevrei de intoarcere Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog care mai este reglementarea privitoare la manevra de intoarcere. Tin minte ca pe vremea comunismului era necesara oprirea ... (vezi toată discuția)
Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate? LuceNera LuceNera Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra: Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere ... Mihaela Hatisi Mihaela Hatisi Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere de pietoni NOUA fix in fata portii de acces in curte cu masina? Problema mea este ca as fi ... (vezi toată discuția)