avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto in intersectie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto in intersectie

Am avut un accident din care a rezultat avarierea unu autovehicul,al meu nu are nimic.
Am intrat în intersecție dar din cauza circulației am dat înapoi și atunci când am dat în mașalier l-am lovi în portiera din spate cu cârligul de remorcare. Domnul a virat de doua ori la stânga și la al doilea viraj a intrat prin spatele meu la o distanta de maxim 20 cm.Eu sunt începător.La politie i-a ascultat doar varianta domnului m-a întrebat dacă am dat înapoi fără sa pot sa spun altceva a zis ca a fost vina mea ,a zis ca îmi ia permisu dacă nu ma înțeleg cu domnul pe cale amiabila.I-am dat asigurare dar nu înțeleg de ce a fost doar vina mea
[ link extern ]
[ link extern ]
Asta e locația. Accidentul a avut loc pe strada locotenent sion eu încercam sa intru pe strada 12 a,el a intrat de pe 12 a și apoi în spatele meu pentru a intra în spălătorie aflata pe colt.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Admin, administrator
dl.alex... daca sunteti atat de convins de permisiunea de a recula in interestii ( pe baza faptului a NU ati gasit si INTERDICTIA legala ) va rugam sa incercati Dvs. in orice intersectie ( preferabil cat mai mare si mai aglomerata, ca sa aveti max. audienta ! ) si vedeti la ce va incadreaza Politia Rutiera ...
...si parca se plecase de la accidentul provocat "voluntar" de dl.Pruteanu ... din punctul Dvs. de vedere e nevinovat omul ?
Nu susțin nevinovăția autorului.
Recunosc, am redeschis puțin offtopic subiectul.

În ceea ce privește
va rugam sa incercati Dvs. in orice intersectie ( preferabil cat mai mare si mai aglomerata, ca sa aveti max. audienta ! ) si vedeti la ce va incadreaza Politia Rutiera ...

mi-ar fi plăcut să găsesc pe acest forum păreri argumentate din punct de vedere legal și nu rugăminți tendențioase.

Nu sunt avocat de profesie și nici nu am terminat Facultatea de Drept, dar știu să citesc. Din textul legii, repet, nu numai că nu se interzice în toate intersecțiile, ci chiar se face excludere în mod expres.

Greșesc eu? Arătați-mi vă rog unde. Dar în mod pertinent, nu cu păreri personale.
Eu nu pot decât să vă mulțumesc. Mă veți ajuta să învăț.

P.S.
Că o manevră este legală nu înseamnă că e musai să fie făcută. Că nu pot efectua mersul înapoi ziua la ora 12 este irelevant din pct de vedere legal. Pot să merg noaptea la ora 12 când intersecția este goală.
Domnule Gabriela Pintea îmi cer scuze. Am răspuns pe același ton pentru că sunt și eu om și mai greșesc. Știu că nu e frumos ce am făcut, nu m-am putut abține.
Reconfigurez replica:
se va citi astfel: " va SUGERAM sa incercati Dvs. in orice intersectie ( preferabil cat mai mare si mai aglomerata, ca sa aveti max. audienta ! ) LA ORICE ORA din zi sau noapte ... si vedeti la ce va incadreaza Politia Rutiera ... " Recomand totusi amical sa va asigurati cand executati aceasta manevra LEGALA sa nu loviti eventuale obstacole ...

din arhive: acum catva timp am luat apararea unui sofer care executand manevra de recul in timpul gararii laterale cu spatele a "lovit" un pieton care traversa bineinteles neregulamentar
( soferul nu a vazut pietonul care a aparut din senin si oricum nu avea ce cauta acolo ) ... 90% din participantii la discutia pe avocatnet.ro au luat apararea pietonului ... FARA COMENTARII ...asa ca ... atentie la datul cu spatele ...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
CatalinCD, utilizator
Bun, să le luăm pe rând. Nu discutăm despre un accident. La executarea manevrei de mers înapoi există niște obligații clare. În caz de accident e clar că șoferul are partea lui de vină.

Revenind la subiect, bag de seamă că nu aveți un articol care reglementează acest aspect.
Am redeschis aici această discuție, pentru că voiam și alte păreri, ale unor oameni din altă sferă profesională.
Am aterizat aici după ce niște domni de la rutieră, de pe forumul polițiștilor, mi-au sugerat subtil să mă mai documentez cu privire la ilegalitatea manevrei de mers înapoi.
Am citit și analizat cu atenție articolele care prevăd interzicerea mersului înapoi și ... nu mai repet.

Repet însă întrebarea: greșesc eu undeva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementarea manevrei de intoarcere Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog care mai este reglementarea privitoare la manevra de intoarcere. Tin minte ca pe vremea comunismului era necesara oprirea ... (vezi toată discuția)
Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate? LuceNera LuceNera Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra: Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere ... Mihaela Hatisi Mihaela Hatisi Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere de pietoni NOUA fix in fata portii de acces in curte cu masina? Problema mea este ca as fi ... (vezi toată discuția)