buna ziua azi am primit de la judecatorie o citatie prin care vecinul unui teren intravilat ingradit pe care care l-am cumparat acum 5 ani ma someaza sa daram gardul care imprejmuieste terenul respectiv. mentionez ca terenul meu are plan cadastral eu am dobandit terenul respectiv prin cumparare si donatie de la doi verisori si tatal meu.respectivul vecin nu are plan cadastral pe teren acum a vrut sa-si faca si nu ii iese suprafata pretinzand ca terenul lui ar fi la mine . Eu in acte am 517 mp iar in realitate 507 mp. ce sanse am in instant si daca se merita sa-mi angajez un avocat.valoarea de piata a terenului respectiv este intre 8 si 10 eur pe mp.
Aveti toate sansele, daca vi le valorificati suficient de bine. Trebuie sa vedeti dosarul si pe ce se intemeiaza vecinul cand va cere sa daramati gardul.
Fara sa vad toate actele nu prea am cum sa va scriu ce sanse aveti. Din ceea ce ati scris par a fi bune dar ... adevarul sta in amanunte (N. Romascanu).
Ideea de baza este ca vecinul ca sa castige procesul ar trebui sa demonstreze ca in trecut, candva dar inainte de 30 de ani cel care a detinut anterior parcela d-voastra a ocupat o parte din parcela lui. Hmmmm.
Cat despre angajarea unui avocat ... ce sa scriu? Eu zic ca merita sa angajati un avocat daca va puteti intelege la o suma modica + onorariu de succes care vor fi recuperate de la vecin in cele din urma pentru ca procesul ar putea dura si ar putea sa apara complicatii.
vecinul vine cu un raport de expertiza tehnica topografica prin care sustine ca as fi suprapus pe nr. lui top dar in realitate intre noi este un sant de scurgere a apelor pluviale care nu este ingradit . inginerul top care a facut planul cadastral in anul 2009 a spus ca harta veche este introdusa in baza de date este gresita . ghinionul vecinului este ca celalalt vecin a facut planul cadastral pe nr top netinand seama de folosinta actuala (teren intravilan) . pe langa daramarea gardului imi cere si repozitionarea nr. cadastral.