avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a unui cablu electric subteran apartinand unei firme de telefonie mobila

In curtea mea am gasit un cablu electric subteran.Cei de la Renel mi-au comunicat ca apartine firmei Vodafone si alimenteaza o statie GSM.le-am solicitat celor de la Vodafone,prin e-mail(publicrelations_ro@vodafone.com) sa vina la fata locului ptr. a gasi o solutie de deviere a cablului intrucat trebuie sa fac lucrari de excavatii-constructii.N-au respectat termenul propus de mine (15 zile) ,mai mult, nu m-au contactat.Ce sa fac caci stau pe loc cu lucrarile mele iar o actiune in instanta a fi de durata? Fac precizarea ca acest cablu a traverseaza proprietatea mea fara acordul meu....Va multumesc !. #-o
Constat ca exista si alti adepti ai chemarii ajutoarelor pentru sapat gradina!:)
Inca nu am aflat ce stiu vecinii despre cablu, daca trece si prin curtile lor si daca ei au beneficiat de vreun "spor" de cablu de la VDF.
Daca vreunul dintre fostii proprietari a primit bani de la furnzior in schimbul pozarii cablului subteran vecinii este posibil sa nu aiba cunostinta, in schimb trebuie sa fi vazut macar unul dintre ei cand au fost executate sapaturi pentru montare, eu inteleg ca este vorba despre cablul de alimentare a site-ului GSM.
Din cate cunosc (am executam structurile metalice pentru astfel de site-uri) statiile GSM sunt monitorizate 24/7 si au un sistem de avertizare astfel incat in maximum 30 minute o echipa de interventie sa ajunga si sa constate/remedieze incidentul.
Bineinteles ca solutia plantarii vinetelor nu este o solutie, ar fi fost o varianta in cazul in care VDF nu ar fi fost notificat prin email si ati fi inceput lucrarile in necunostinta de cauza.
Se putea da vina pe Dorel Paun dar acum se incadreaza la distrugere din culpa.
Asa cum apreciaza si @liamic43 exista 2 proprietari, unul pe teren si unul pe cablu, al doilea fara documente de 'proprietate" (deocamdata) dar care nici nu doreste sa colaboreze cu proprietarul de drept al terenului.
Cred ca o solutie ar fi ori o intalnire directa la sediul furnizorului ori o notificare prin call-center-ul VDF.
Convorbirile din call center sunt inregistrate, majoritatea operatorilor sunt tineri in care daca "intri" putin si "ameninti" cu un termen limita de 3 zile de rezolvare a situatie, ca in caz contrar le tai semnalul si iese nasol, operatorii isi vor anunta seful, seful pe seful lui, pina ajunge informatia unde trebuie si este posibil sa se gaseasca si unul mai destept printre cei de la VDF care sa ii puna la treaba sa isi miste fundurile din sediul corporatist si sa mute cablul cativa metri.
Deoarece această lucrare presupune o autorizaţie de construire solicitaţi la Primărie certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire prin care a fost executată lucrarea respectivă. Sunt obligaţi să v+o dea , fiind informaţii publice şi primăria este în cunoştinţă de cauză fiind o lucrare de interes public. Vedeţi apoi dacă în documentaţie este vreun acord al vreunui proprietar.
Deoarece dreptul de acces al operatorului poate fi exercitat numai în condiţiile stabilite de lege, adică printr+un acord al proprietarului sau în lipsă prin hotărţre judecătorească în contencios, , amplasarea lucrărilor în lipsa acordului este o încălcare a prevederilor CEDO şi a Constituţiei. Solicitaţi, în scris devierea lucrărilor,+ nu la telefon .
De unde sttiti de acest cablu?
La sapat gradina, slabe sanse dde accidentare a cablului, ar trebui sa fie la o adancima peste cota de inghet si semnalizat corespunzator.
Notificati si vechiul proprietar si proprietarul, cu prezumtie de acord de desfiintare a lucxrarii in caz de lipsa raspuns.

Totusi, demersurile legale depind de unde ati aflat despre cablu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablu electric petrutaecaterina petrutaecaterina buna ziua,am si eu o intrebare: am cumparat o proprietate care avea iesire la 2 strazi ,adica eu am luat casa si a mai ramas un teren, cablul meu electric ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Estimare daune (materiale?) pentru incalcare de proprietate - operator telecom care a tras un cablu electric pe terenul meu fara a-mi cere permisiunea lsplsp lsplsp Va salut, O prima întrebare rapida, dacă ar trebui sa intentez un proces unui operator de telecom și cam ce daune as fi îndreptățit sa ... (vezi toată discuția)