Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.
Dar instanta draga de ea s-ar fi putut sesiza si din oficiu, nu-i asa?
"Din declaraţiile celor doi martori reiese însă şi faptul că reclamantul consumă în mod excesiv băuturi alcoolice, minorul plângându-se că era luat de tatăl său în baruri, la biliard şi uneori era agresiv faţă de acesta, odată minorul fiind bătut cu furtunul. Aceste declaraţii sunt concordante cu cele reţinute în considerentele Deciziei nr.365/R a Tribunalului Mehedinţi (f.27), intrate în puterea lucrului judecat, din care rezultă că reclamantul îl bătea pe minor şi-l punea să doarmă pe jos. Având in vedere aceasta situaţie de fapt, raportata la considerentele expuse mai sus, instanţa considera adecvat atât interesului minorului, cat si dreptului părintesc al reclamantului, un program de vizitare, pentru început, într-o formă mai restrânsă decât cea solicitată de reclamant în cererea de chemare în judecată, astfel: de două ori pe lună, în prima şi a patra săptămână a fiecărei luni, sâmbăta între orele 10,00 şi 18,00, minorul urmând a fi luat de reclamant şi adus la domiciliul pârâtei."
Pentru o astfel de fapta, nu doar in America, ci in oricare din tarile de la care am copiat noi legea referitoare la autoritatea parinteasca, iubitorul tatic, ar fi fost pus pe burta, cu catuse si pistolul in cap!
Da, instanta s-ar fi putut sesiza din oficiu dar nu o face. Mama insa de ce nu a depus plangere la politie cu certificatul in mana? Ar fi trebuit sa inceapa cercetarea penala.
Da, sunt siderata de ce ati scris. judecatorul care a dat sentinta respectiva ar trebui el batut cu furtunul si pus sa doarma pe jos.
Exact! Nu stiu daca mama a depus sau nu plangere penala. Asum ca exista si situatii in care mama sau tata nu au suficienta scoala sa stie ce au de facut. Dar cum statul trebuie sa se asigure ca legea functioneaza egal pentru cei care stiu sa recurga la ea cu cei care nu stiu nici macar sa o citeasca ma intreb pe unde era institutia auto sesizarii sau minunatul dgaspc in acest caz? Si ma mai intreb ce incredere si respect poti astepta de la unii justitiabili care au in sacul lor astfel de povesti?
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)