avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - divort din culpa exclusiva a unui dintre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - divort din culpa exclusiva a unui dintre soti, pensie de intretinere, evitare partaj

As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi. Azi am primit instiintarea de divort unde sotul meu sustine vina ambelor parti cu motivul ca amindoi avem relatii extraconjugale ceea ce nu este adevarat. Eu nu am nici o relatie cu un alt barbat el insa da si stie foarte multe persoane din anturajul lui. Martor la divort a chemat o persoana cu care eu ma intilneam de cel mult de doua ori pe an si si atunci alaturi de sotul meu.As vrea sa stiu ca daca se dovedeste ca nu am relatie extraconjugala pot sa primesc renta viagera? Acest martor al lui cu siguranta ca o sa depuna marturie mincinoasa. Sintem casatoriti de 27 de ani ,el lucreaza la Bucuresti ( pot sa il acuz de parasire de domiciliu?)din 2012 dar ruptura intre noi sa produs in luna aprilie anul acesta cind am descoperit un credit scos din banca cu semnatura falsa sub numele meu.As vrea sa stiu ce pot sa cer si care sint drepturile mele.Avem 2 copii majori un baiat de 25 de ani si o fata de 18 ani care este la liceu. Avem un apartament ipotecat care as vrea sa il trec pe numele copiilor ca sa evit partajul.Cazul nostru este destul de complicat pentru ca sotul meu a facut lucruri ilegale si murdare Copii se pot cita ca martori? ei stiu foarte multe despre relatia extraconjugala a sotului meu. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2015
ContSters363917, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:53, 4 Iulie 2015
Copiii nu pot fi martori. Apartamentul îl treceți pe numele lor dacă vrea și soțul dvs, altfel, nu.
Pt ce a falsificat, puteți face plângere penala separat.
Dacă cereți desfacerea căsătoriei din vina exclusiva a soțului și puteți dovezi, puteți solicita la divorț și despăgubiri sau prestație compensatorie.
Inteleg ca sunteti foarte suparata, insa trebuie sa va interesati intai la un avocat despre cum stau lucrurile, caci nu sunt toate albe si negre.
Sotul nu a parasit niciun domiciliu, doar daca dv. nu ati fost de acord ca el sa plece la munca si decizia a fost doar a lui.
Cat despre culpa, in majoritatea cazurilor ea e comuna si doar exceptional instantele accepta culpa exclusiva a unuia dintre soti, in caz de dovezi solide.
De cerut, puteti cere orice, insa de obtinut depinde mult de contributia dv. de pana acum, de situatia financiara a fiecarui sot etc.
Cert e ca nu puteti sa il acuzati de chestiuni cu care ati fost, expres sau tacit, de acord la un moment dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort paula-mary paula-mary Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Sunt hotarata sa divortez,dar cum fac? V00 V00 Buna ziua! (o sa imi cer scuze de acum pentru eventualele greseli de formulare,dar sper sa imi fie iertate si inteleasa esenta lucrurilor,e mult mai ... (vezi toată discuția)