avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui in urma divortului

buna ziua,as dori o informatie...eu am divortat acum 4 ani,dar inca nu am schimbat numele,as dori sa stiu unde pot merge pentru inregistrarea si legalizarea actului de divort si daca trebuie sa platesc amenda?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:10, 8 Iulie 2009
nu pronuntarea nu a fost atacata avand in vedere ca este si un copil minor la mijloc,a fost incredintat mie fara drept de vizita pana la 18 ani,iar fostul sot si tata al copilului plateste 12ron pentru intretinerea copilului,deci oricum ar fi trebuie sa merg la judecatorie.....va multumesc pentru disponibilitatea cu care mi-ati raspuns.o zi buna
Ar trebui vazut si despre ce judecatorie e vorba, pentru ca in Bucuresti, bunaoara, dosarele mai vechi se tin si in arhive care sunt in afara instantelor, iar pentru aducerea dosarelor din aceste arhive se fac programari. Si, data fiind si vacanta judecatoreasca, poate sa dureze ceva. E bine sa trimiteti pe cineva (chiar si fara o imputernicire in prima faza - ar trebui sa cunoasca doar numarul dosarului) pentru a vedea daca e necesara o programare si sa o si faca daca e cazul. Legalizarea se va face in ziua programata.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
romascanu, moderator
divortul a fost pronuntat in buftea,sectorul agricol ilfov,oras in care ne-am casatorit si divortat.va multumesc
Pentru legalizarea hotararii de divort trebuie sa va prezentati (personal sau prin mandatar) la judecatoria Buftea, completati o cerere si sa mai aveti la dumneavoastra taxa de timbru in valoare de 2 lei platita la administratia financiara locala (Primaria) Buftea si timbru judiciar de 0,15 lei.
Sunt multe cazurile in care cel ce trebuie sa isi schimbe cartea de identitate in urma modificarii numelui prin divort nu o face desi este obligat de lege.Probabil ca in momentul pronuntarii divortului judecatorii ar trebui sa aplice aceeasi procedura ca functionarii de la starea civila - perforarea cartii de identitate a celui care urmeaza sa isi schimbe numele in urma divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de divort Manoliu Eugen Manoliu Eugen Buna ziua- va rog sa imi spuneti -dupa ce primesc decizia de divort,ce pasi trebuie sa parcurg. Sau tribunalul trimite copii dupa decizie la evidenta ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)
cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)