Mulţumesc pentru implicare şi pentru explicaţii ... în sfârşit, există cineva care răspunde mai aplicat la întrebările noastre, un adevărat forumist (eu particip la Forumuri de Discuţii încă din 1998, de când eram pe conexiunea Dial-Up).
Da, aşa e cum spuneţi dvs., eu repet de vreo 3 ani că e obligaţia Primăriilor să rezolve orice problemă reclamată de cel puţin un proprietar, conform art.55 din Legea 230/2007.
Asta au făcut-o şi Consilieri Locali, şi preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din oraş, eu nu ştiu de câte ori, prin Audienţe, Petiţii, etc. ! Cel mai clar exemplu de sfidare a celor care au făcut petiţii către toate Instituţiile abilitate, îl găsiţi aici:
[ link extern ]
Cum e posibil să sfidezi şi o Autoritate a Guvernului României (A.N.R.S.C., care e ca Protecţia Consumatorului pentru Căldura de la C.E.T.), nedând nici măcar un răspuns la acea Petiţie retrimisă Primăriei, încălcând şi Legea Petiţiilor ?
Cum putem acţiona şi contra celor din Primărie, care, datorită indolenţei lor, au fost trimişi în judecată proprietari de apartamente nevinovaţi, care deja au fost jecmăniţi de către cei din Asociaţie ? În Contencios Administrativ sau să-i chemăm ca martori în Procesul Civil deja pe rol ?
Spuneaţi dvs.
Baza legală este art.55 din Legea nr. 230/2007. Bugetul le permite, nu de alta, dar sunt bugetari, altfel ar fi plecat de mult din Primărie...
.
E ceva (tragi-)comic să spună cei din Primărie că acţiunea de control cerută de noi Primăriei la acea Asociaţie reclamată "implică efort financiar şi de personal ?!", ştiind că au fost făcute contestaţii de către cei 5 păgubiţi, pentru ... 2-3 luni din iarna 2012-2013 !
Cât să coste o Expertiză Contabilă, făcută conform art. 55 din Legea 230/2007, pentru 2-3 luni maxim ? Şi cât personal trebuie pentru asta, sau cât timp ia verificarea facturilor să se vadă dacă au fost calculate conform legii 325/2006 sau 230/2007 ?
Expertiza ar costa ... mai nimic, iar durata ei ar fi de maxim o oră, pentru că sunt facturi pe 2-3 luni de iarnă, ce e greu să le citeşti ? Ca personal, e nevoie de o singură contabilă, chiar şi fără studii universitare, mai ales că eu făcut calculul în maxim o oră, şi n-am studii în domeniu ... dar liceul l-am terminat şi eram bun la matematică ! :((
Aţi mai scris dvs.
Copie după raportul de expertiza financiar puteți obține direct de la expertul contabil care a executat expertiza contabilă
Am cerut de nenumărate ori o copie de pe acea Expertiză Contabilă, dar am fost refuzat de Preşedintă, cu toate că eram ... MEMBRU ÎN COMITETUL EXECUTIV ! Asta chiar că vă lasă mască.
Chiar aşa, putem obţine copia de la Expertul Contabil ? Dar cum s-o facem, cu o Cerere către acesta ? Alte căi nu sunt de a obţine acea copie, să zic, de la Poliţia Judiciară, care anchetează o plângere penală contra celor ce au condus A.P. între 2009 şi 2013, şi pe baza acelei Expertize Contabile ? Nu am avea dreptul, ca şi proprietari, să cerem o copie de la Parchet, dacă n-avem şanse cu Preşedinta, care refuză incredibil să ne dea orice document, conform art.10 din Legea 230/2007 ?
PÂNĂ LA URMĂ, AJUNGEM LA CONCLUZIA CĂ PRIMĂRIA ESTE DE DECOR, E BUNĂ DOAR SĂ NE IA TAXELE ŞI IMPOZITELE, DAR CÂND E SĂ APLICE LEGILE CONTRA CELOR DOVEDIŢI CĂ AU ÎNCĂLCAT LEGILE, SE ESCHIVEAZĂ ! Sau se face orice să umilească acei proprietari păgubiți, din interese ciudate, de neînțeles !
Mai scriați dvs.
În postarea dvs. faceți referire la multe nereguli și încălcarea dispozițiilor în vigoare. Restul proprietarilor nu observă aceste nereguli și abuzuri. Încercați să convocați Adunare Generală pentru comunicarea problemelor, eventual înlocuirea președintelui de asociație. Succes !
Am încercat să-i schimbăm, dar iar au încălcat legea 230/2007 la aşa-zisa Adunare Generală Reconvocată din 30.05.2015, nestatutară. Vedeţi detalii, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Alte detalii, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Vă rog, poate reuşeşte cineva să ne "lumineze", ce putem face pentru a acţiona în Justiţie anularea acelei pseudo - Adunări Generale care a încălcat câteva articole din Legea 230/2007 privitor la Adunările Generale ?
Mai bine zis, unde s-o facem, şi cum s-o numim, Cerere, Petiţie ? E bine în Civil, sau ca Plângere Penală, pentru că sunt mai multe de sesizat şi reclamat ?
Mulţumim anticipat !