avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa morminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa morminte

Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit locul in care si-a inmormantat rudele.Aceste trei morminte(specific morminte ci nu locuri de veci ,,goale") sunt ingrijite si cu gard imprejur.In urma cu doua luni preotul satului s-a infiintat la poarta mea cerandu-mi sa trag gardul cu 50 cm deasupra mormantului sotului meu, pt a-si inmormanta sotia un oarecare (care are multi bani) dupa spusele preotului.Bineinteles ca nu am fost de acord si de-aici au inceput problemele.Am fost somata de preot ca daca nu trag gardul, sa-i platesc 1200 lei, in caz contrar mi-l scoate el(mentionez ca sunt zeci de garduri in cimitir).Periodic trimite cate un slujbas sa-mi transmita ca imi scoate mortii daca nu-i platesc cei 1200 lei inventand o lege asa zisa din 2015 cf.careia dupa 7 ani imi poate lua acele locuri chiar daca sunt oseminte in ele.Am ajuns la capatul rabdarii si vreau cu tot dinadinsul sa stiu daca acest preot are dreptul sa-mi ceara bani (mentionez ca acolo nu plateste nimeni pt ca nu s-au stabilit taxe) si daca exista o lege in acest sens.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:37, 7 Iulie 2015
Până în anul 1998 se puteau cumpăra locuri de veci. Găsiți n anunțuri de vânzare, dacă sunteți interesat.
Prin Regulamentul pentru organizarea și funcționarea cimitirelor și mai ales prin L. 213/1998 în lista bunurilor care aparțin domeniului public al UAT sunt și cimitirele. prin urmare locurile de veci se concesionează prin acte administrative. Aceste locuri nu se partajează ci fac obiectul succesiunii-primul venit primul servit. sau se pot dona. Art.35 al Regulamentului cu privire la cimitire prevede că dacă se refuză taxa anuală, dacă locul nu este îngrijit, aceste lucruri duc la anularea concesiunii.
Preotul care este la cimitir nu este proprietar ci administratorul acestuia.
Prin urmare, stimată forumistă, nu scăpăm de legi, nici morți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra unui loc de veci vali-03 vali-03 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de locul de veci in care sunt inmormantati bunici din partea mamei. Pe aceste locuri de veci dintr-o zona rurala ... (vezi toată discuția)