avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere vechi fara CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere vechi fara CNP

Buna ziua, mama mea are un certificat de nastere emis in 1953, nu are trecut CNP-ul pe certificat, acum i-a expirat buletinul de identitate si trebuie schimbat cu unul nou, cel vechi fiind tip carnetel. Din ce am mai citit, am inteles ca, certificatul de nastere vechi care nu are trecut CNP-ul, trebuie schimbat cu cel de tip nou (bilingv) la unitatea care a emis intial acel certificat de nastere. As vre sa stiu daca isi poate face buletinul cu certificatul vechi sau este obligatorie schimbarea acestuia? Pun aceasta intrebare doarece domiciliul actual se afla la o distanta considerabila fata de locul nasterii. Va multumesc!

PS: Daca am incadrat intrebarea mea in sectiunea gresita, va rog sa o mutati unde credeti de cuviinta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
mihai_ursu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:52, 12 Iulie 2015
Certificatul vechi este valabil, dar dvs. întrebați de fapt despre extrasele multilingve , documente pe care le veți folosi în țările semnatare ale Convenției nr. 16.

CNP-ul vi-l trece SPCLEP-ul pe spatele certificatului original de naștere. Sau puteți să vă adresați și Primăriei de domiciliu-Serv. Stare Civilă.
Multumesc pentru raspunsuri, eu vreau doar sa ii fac cartea de identitate, atat. Articolul mentionat ma sus mi-a atras atentia dar nu se refera la problema mea.

O sa revin maine cu un mesaj sa va zic ce am rezolvat. Va multumesc inca odata pentru timpul dumneavoastra, o zi cat mai buna!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
mihai_ursu, utilizator
D-le, certificatul mamei dvs. este perfect valabil si cu CNP si fara. Puteti sa mergeti linistit cu mama la biroul de evidenta in vederea solicitari obtinerii unei noi carti de identitate. Starea civila de la domiciliu va poate aplica stampila de CNP daca doriti la fel de bine va poate solicita pentru mama prin corespondenta un nou certificat de nastere tip nou .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Gresita ziua nasterii ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,cu niste sfaturi pentru a rezolva urmatoarea situatie: In urma schimbarii certificatului de nastere(avea unele ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)