avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ordin deducere impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ordin deducere impozit programatori

Buna ziua,

Eu a terminat specializarea Matematici Aplicate. Aceasta specializare nu se gaseste in lista specializarilor scutite de plata impozitului pe salariu. Unde pot face o petitie pentru adaugarea acestei specializari. Mentionez ca celelalte doua specializari (Matematica, Matematica-Informatica) se gasesc pe lista.

Multumesc!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 22 Octombrie 2015
geanina90 a scris:

Eu ma refeream la ordinul nr. 539/225/1479/2013 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator. Nu are legatura cu deducerea de impozit pentru persoanele cu handicap.


Stiu ca nu are legatura, dadeam un exemplu de cum legislatia poate fi schimbata. Nu mi se pare normal ca specializare d-voastra sa nu poata beneficia de acelasi tratament ca restul specializarilor deja cuprinse in ordin.

Asta spuneam, sa ridicati exceptia pe motiv ca in Codul fiscal scrie:

l) veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator; încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi al ministrului finanţelor publice; .

Iar prin acel ordin vi se ingradeste acest drept. Aveti specializare matematica aplicata care nu poate fi asa diferita de "Matematica".

Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumsc pentru raspuns!
Am intrebat ieri pe site-ul ANAf. Acum astept un raspuns. Credeti ca e mai bn daca ma duc la ei? Si la care susursala mai exact? Pentru a ridica acea exceptie ce ar trebuie sa fac?
Despre ce exceptie este vorba, atat timp cat Codul Fiscal se refera la Ordinul emis de catre ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi al ministrului finanţelor publice ?

Modificarea Ordinului trebuie sa se faca cu aprobarea celor 3 ministere.

Ministerul Educatiei va poate lamuri daca specializarea dvs se poate incadra in specializarea Matematica mentionata de catre Ordinul in cauza.
Exceptia sa se refere la faptul ca prevederile din Codul fiscal sunt constitutionale atata timp cat scutirea de impozit se refera la orice programator, absolvent de orice specializare in Matematica. Si pe cale de consecinta sa se modifice acel ordin.

Ordinul este comun si deci oricare minister poate sa va dea un raspuns, doar ca MF (din care face parte ANAF) are atributii si in aplicarea legislatiei fiscale.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Ordinul nu se refera la orice specializare in matematica , ci doar la specializarea Matematica.

Cei care pot spune daca se incadreaza sau nu in acea specializare nu sunt niciunul din ministerele semnatare Ordinului respectiv , ci Ministerul Educatiei.

Alte discuții în legătură

Scutit de impozit LoredanaDamian LoredanaDamian Buna ziua, imi spuneti va rog pentru un programator angajat la stat este scutit de impozitul pe salarii? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajare programator voncid voncid Poate sa imi spuna cineva sau exista un site undeva, unde se pot gasi informatii despre facilitatile pe care le au programatorii? In sensul ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it xulescu23 xulescu23 Sunt licentiat in Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice si urmez un program de masterat in cadrul Facultatii de Cibernetica de la ASE. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)