avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Metanol, ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Metanol, ucidere din culpa

Buna ziua, as avea si eu doua intrebari pentru expertii din domeniu::O
1) Cum se stabileste pedeapsa la concursul de infractiuni intre ucidere din culpa art 192 alin 2 si 3, vatamare corporala art 196 alin 2,3 si 4 si falsificarea sau substituirea de alimente-art 357, cod penal , cu aplicarea art 38 alin 1, cos penal. Plus inca o condamnare la infractiunea de contrabanda de 2 ani, toate mergând pe recunoastere. Multumesc, o zi frumoasa tuturor.
2) Ce inseamna?: "Prin sentinta penala nr. x pronuntata de judecatoria Y, ramasa definitiva la data de 6 07 2015 prin neapelare, ati fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, dispunandu-se suspendarea executarii pedepsei sub supravegherea serviciului de probatiune Z pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:46, 13 Iulie 2015
nu, prima condamnare este pentru contrabanda din anii 2012-2013 care s-a dat in timpul arestului preventiv pentru cealalta infractiune de ucidere din culpa, mai exact condamnarea i-a dat-o la sfarsitul lunii iunie. iar la ucidere din culpa se incadreaza de la 2 la 7 ani, pentru mai multe victime.
Din cum va exprimati, pare a fi un concurs real de infractiuni (si imi pare ca, condamnarea aceea de 2 ani pentru contrabanda, data in timpul arestului preventiv, nu a fost definitiva) si in consecinta o pedeapsa finala aplicata pentru un concurs de infractiuni.
Asa pare.
Insa cum de i-a iesit in total doar 2 ani cu suspendare, nu inteleg ca nu iese la socoteala, daca la contrabanda i-a stabilit 2 ani. Poate mai lipseste ceva din povestea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
La ce pedeapsa sa mă aștept? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna seara. Dupa o condamnare la 1 an si 4 luni cu suspendare, s-au intamplat 2 noi infractiuni, respectiv 2 dosare penale pentru coducere fara permis si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)