avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubire valoric colet furat posta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubire valoric colet furat posta

Buna ziua!

Am avut un colet la posta care a fost furat in urma unei spargeri.
Nu doar al meu a fost furat.
Cand am intrebat cine ma despagubeste pt valoarea obiectului din colet, sefa postei m a intrebat cat valora acel obiect? I am spus suma si a spus ca daca ma duc la politie pt suma asta...
Mi a indicat sa anunt persoana ca obiectul nu mi a parvenit. I am replicat ca vanzatorul dupa ce a trimis coletul, nu mai are nici o responsabilitate pt ce se intampla.
Ca e vinovat ca l a trimis ca dracu, fara nici un nr...
Ca postele se despagubesc intre ele, ca si la ei nu posta resp ma despagubeste, ci de la administratia lor.
Eu am avut impresia ca nu stia ce motive sa mai invoce si cum sa arunce pisica moarta in curtea vecinului ca sa nu ii spun clar cand ma despagubiti pt obiect? Era in responsabilitatea dvs.
Asadar, din pct de vedere legal, cine e responsabil si cine ma despagubeste pt coletul pierdut?

Ms!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:12, 26 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ati platit inainte de a vi se expedia coletul? Ca din ce ziceti nu pare a fi cu plata ramburs. Daca da, veti recupera doar valoarea inscrisa in formular de catre expeditor.

In link-ul pus de BODEALEX gasiti toate explicatiile de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posta romana - furat din colet Seburebista Seburebista Buna ziua ! Am trimis un colet in tara ( Baicoi ) cu valoare 20 , ramburs 350 ron . Dupa o saptamana mi s-a intors retur , desfacut si continutul propriuzis ... (vezi toată discuția)
Pachet trimis prin posta romana, desfacut si impachetat altfel si fara continutul in el. zamfirescu2000 zamfirescu2000 Buna ziua... Am comandat de pe tocmai.ro un telefon Samsung galaxy s4 i9506 cu cablu de date, casti si încărcător in valoare de 1110 lei de la o doamna . ... (vezi toată discuția)
Furat colet posta romana wildkatt wildkatt Buna ziua! Trebuia sa primesc un colet din Anglia. Am primit avizul pe 25 mai 2019 (doamna de la posta tot spunea ca e 15, ca e 1 acela, nu 2 - daca are ... (vezi toată discuția)