avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensionare

Buna ziua ,
Va supun atentiei urmatoarea problema :
In anul 2010 , am fost pensionata anticipat partial. In decembrie 2014 am depus la casa de pensii a sectorului 3 , o adeverinta de la unul dintre angajatori care atesta ca in perioada 1994 - 2001 am fost incadrata in grupa a II-a de munca , procent 100%( perioada suplimentara fata de perioada cuprinsa in decizia de pensionare anticipata partiala )
In luna iulie 2015 , am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta . Conform acestei decizii , pensia are aceeasi valoare , punctajul mediu anual este mai mic decat in decizia initiala si valoarea punctului de pensie este aceeasi in 2015 ca si in 2010 . In acelasi timp nu s-a luat in calcul perioada suplimentara lucrata in grupa a II-a de munca .
Mentionez ca in perioada 2010 -2015 cuantumul pensiei s-a marit cu valoarea indexarilor legale ,care nu sunt evidentiate niciunde in decizie.
Firesc am depus o contestatie la decizia de pensionare ( nimeni de la casa de pensii a sectorului 3 nu poate sau nu vrea sa ofere o explicatie logica a deciziei de pensionare).
In concluzie as dori sa stiu care este pasul urmator pe care ar trebui sa-l fac , in situatia in care voi primi totusi un raspuns la contestatie, si daca ma puteti consilia din punct de vedere juridic , in situatia in care voi fi nevoita sa actionez in instanta casa de pensii .
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Marire pensie prin depunere adeverinta cu sporuri de munca in conditii deosebite Moldovan Dorina Moldovan Dorina Buna ziua, In data de 06 martie 2013 am depus actele pentru dosarul de pensie. In data de 08 martie am depus in completare Adeverinta cu sporurile de munca ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Dimi Martha Dimi Martha Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa-mi fie recalculata pensia la cerere deoarece suspicionez ca s-a gresit ceva la calcul. ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensie gresita !? Dana95 Dana95 Buna Ziua Mama a depus dosarul de pensie anticipata in 2004, cei de la CP iau acordat pesie anticipata partial spunand ca nu are dreptul la pensie ... (vezi toată discuția)