avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se considera..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se considera..

fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil (obligatie stipulata in contract) ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: jonelsorel , utilizator 10:47, 12 Iulie 2009
Suntem in prezenta infractiunii de abuz de incredere si a celei de distrugere, ati procedat corect sesizand agentii de politie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La gazduire, vati asumat si anumite riscuri,binenteles in afara eventualelor beneficii...:)
Pentru furtul bunurilor din imobil trebuie sa faceti dovada ca au fost si ca vau apartinut. Acelas lucru si pentru distrugere,sa faceti proba cu martori asupra stricaciunilor produse de chiriasi...:)
Cel mai corect si ideal ar fi bine o intelegere amiabila cu chiriasii.
In ce priveste inselaciunea,nici vorba de asa ceva.
Numai in cazul in care exista o deprindere in a cauza o paguba patrimoniala , totusi , insemnata , in acest mod , gandesc ca poate exista si infractiunea de inselaciune (ca exemplu am in vedere o situatie similara , in care proprietarul e cel care , prin manopere dolosive , pune in vedere chiriasilor , sa paraseasca imobilul , retinand insa chiria platita in avans ....)

Insa trebuie retinuta continuitatea , un asemenea obiecei de a proceda in acest mod (rar ce-i drept )

Regula e raspunderea contractuala, nu cea penala , aceasta e angajata in caz de neexecutare culpabila in o obligatiei de a plati chiria , operand sanctiunea rezilierii.

In anumite conditii , arareori si prin exceptie , am intalni infractiunea de inselaciune.(si nu cred ca e cazul de fata )
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In momentul de fata exista plangerea depusa de mine la politie in care am mentionat toate cele intamplate de la venirea pana dupa plecarea chiriasului cu lux de amanunte - evacuarea de catre chirias fara sa ma anunte cu tot cu bunurile, nepredarea cheilor (in contextul in care chiriasul stia ca detine singura cheie pentru una dintre yale), cheltuielile neplatite, stricaciunile lasate in urma. Din punctul lor de vedere insa, singura fapta penala pe care a savarsit-o chiriasul intra sub incidenta articolului 210. De rest nu ii intereseaza. Jumatate din bunuri erau deja la sectie cand am fost acum cateva zile, insa a ramas ca voi fi contactat de politie sa le ridic cand le aduce si pe celelalte. Tinand cont ca am mai avut o problema similara cu un chirias, "solutionata" prin retragerea plangerii cand mi-a returnat bunul furat (masina de spalat), ce se intampla acum daca NU vreau sa procedez la retragerea ei daca doar bunurile imi sunt inapoiate? Ca si data trecuta, politia mi-au indicat ca o data cu returnarea bunurilor, plangerea trebuie retrasa. Este de competenta politiei sa decida daca a fost sau nu si inselaciune sau abuz de incredere?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
jonelsorel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese revenire precizãri cioarec carmen cioarec carmen În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu mai plateste nimic. cum scap de el? corinana corinana Indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am o garsoniera inchiriata, am contract inregistrat la FISC, cu suma reala, sunt cu totul in regula. Problema e ca, ... (vezi toată discuția)