avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca pe pret de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca pe pret de vanzare

Buna ziua,
am cumparat in 2013 un apartament intr-un cartier rezidential de la o firma. Plata s-a efectuar prin OP in ziua semnarii CVC. Mi s- aspus sa vin la notar cu dovada platii, ceea ce am si facut. Am semnat actele si dupa cateva luni am ridicat cartea funciara de la notar care reprezinta cam 2000 de pagini( sunt multe cote indivize din teren). Eu doar ce ma intorsesem in tara dupa 17 ani, neavand cunostinta de legile Romaniei, nu m-am uitat pe aceste 2000 de pagini sa vad exact ce scrie. Am intrebat la notar la ridicarea CF daca mai am ceva de facut. Mi s-a spus ca NU! Acum vreau sa fac un imprumut bancar cu ipoteca si am contatat ca in CF apare cu ipoteca pe pretul vanzarii, firma de la care am cumparat. I-am contactat si am fost la notarul lor sa facem radierea din CF a celei ipotecii, deoarece plata a fost facuta in ziua semnarii CVC( nu inteleg de ce s-a facut acea ipoteca). Problema e ca acea firma refuza plata radierii pe motiv ca eu ar fi trebuit sa o fac si nu ei, ceea ce nu mi se pare corect. Intrebarea mea este: Cine trebuia sa faca radierea in acesti 2 ani si cine trebuie sa o plateasca? Eu nu am putut semna acel credit pt ca nu exista acea radiere. Acum se intarzie cu acordarea creditului si eu vreau sa-i trag la raspundere. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2015
clavia2, utilizator
Cel mai recent răspuns: clavia2 , utilizator 23:40, 22 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. In instanta vom ajunge cu siguranta. Mi-au creat un prejudiciu destul de mare, si asta nu o pot trece cu vederea, mai ales ca acum spun ca eu ar fi trebuit sa fac radierea. Ceea ce e o aberatie, deoarece art. 1677 NCC spune ca vanzatorul este obligat sa faca radierea pe cheltuiala propie.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspuns.
Pentru solutionarea acestei probleme va recomand sa va adresati unui mediator. Astfel de probleme se pot rezolva la mediator in cateva zile, maxim 1-2 saptamani iar costurile ar fi infinit mai mici.

Alte discuții în legătură

Etape pana la semnarea cvc, imobil cu sarcini prin programul pc blackmamba2 blackmamba2 Hello, Intrucat consilierul nostru retail si doamnele de la notariat nu sunt in stare sa explice clar care sunt pasii de urmat pentru achizitia unui imobil ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta Alexandra_95 Alexandra_95 Buna ziua Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca. ... (vezi toată discuția)
Atributiile notarului psyche383 psyche383 Am cumparat anul trecut o casa prin credit bancar si am apelat la serviciile unui notar pentru toate formalitatile, platindu-i acestuia un comision ... (vezi toată discuția)