avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

daca o persoana este in conflict de munca cu institutia pentru care lucreaza, institutie bugetara, poate fi pensionata pentru limita de varsta?cum i se va inchide cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:33, 12 Iulie 2009
da, e adevarat
eu nu prea am avut de-a face cu sistemul de invatamant si legile lui, dar cred ca ce ai citat mai sus, @freeelis, nu anuleaza posibilitatea angajatorului sa concedieze un titular cu 61 lit e, si sa-l mentina apoi titular inca 3 ani cu avizul respectiv.
Asa e sau ma insel?
Oricum din ce aud pe la TV nu prea cred ca se mai dau astfel de avize anul acesta, sau cine stie, depinde de context...
Nu anuleaza aceasta posibilitate , de aceea am spus ca trebuie sa coroboram aceste prevederi ... avand in vedere si acest mesaj al colegei noastre avocat .... "faza e ca persoana respectiva are varsta de pensionare...dar nu vrea sa iese la pensie...lucreaza in invatamant...si are un proces pe rol pentru neplata salariului.cum ar putea face ca sa i se mai dea ore?"

Se dau foarte multe avize ... mai ales in invatamantul universitar :)
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
offtopic
Asat e bine, eu cred ca trebuie sa ne pastram in invatamant valorile profesorale :)
grace_r a scris:

offtopic
Asat e bine, eu cred ca trebuie sa ne pastram in invatamant valorile profesorale :)

Eu nu sunt de aceeasi parere, intrucat cei tineri nu se mai pot afirma ;)
offtopic
Si-asta e drept
dar e o discutie mult prea vasta despre cum ar fi mai bine penrtu societate si pentru copiii nostri
La declinul demografic al societatii, se pare ca vor fi tot mai putini profesori necesari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca , pensie pentru limita de varsta arhontele arhontele Daca o persoana nu a depus dosarul de pensionare la data la care a implinit varsta standard de pensionare conform anexei 5 i se intrerupe in mod automat ... (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare?...in conformitate cu noua lege arhontele arhontele O profesoara nascuta in noiembrie 1951 potrivit anexei nr.5 a implinit varsta de pensionare in octombrie 2010? Raportat la art.. 128 din Statutul personalului ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dislexic dislexic dreptul la pensie este un drept discretionar. la implinirea varstei legale de pensionare cel in cauza are dreptul de a-si continua activitatea sau de a iesi la ... (vezi toată discuția)