avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari abuzive
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari abuzive

In lista de plata curenta a intretinerii unele apartamente figureaza cu restanta 0 dar cu sume cu titlu de penalizari corespunzator anilor 2011,2012,2013.Asociatia nu a avut un sistem propriu de penalizari. Listele au fost intocmite de catre o persoana fara calitate care a exercitat activitate de administrator in afara cadrului legal reglementat si au fost semnate numai de aceasta adica nu poarta semnatura presedintelui sau cenzorului...Odata cu somatia furnizorulu de sistare a apei pentru neachitarea facturilor persoana a disparut .Cu aceasta ocazie presedintele si com. ex.al asociatiei au realizat ca asociatia inregistreaza debite importante si la alti furnizori. A fost convocata A.G. si s-a luat printre altele masura angajarii unei societ. de administrare imobile, adoptarea unui sistem de penalizari intern (0,2% pe zi ) cat si aceea ca ordinea stingerii datoriilor proprietarilor de pe liste sa fie intai penalizarile apoi, restantele si la urma cote curente.Avand in vedere acest ultim aspect cat si prevederile art.1506-1509 NCC,penalizarile mentionate mai sus vor fi imputate la plata in lista lunii urmatoare proprietarilor apartamentelor ,vor fi sterse partial (prescrise) se vor adauga alte penalizari ? Cum vor fi preluate datele de catre noul" administrator"?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:22, 8 August 2015
tomasso a scris:
Ce consecinte decurg de aici in ce priveste sumele imputate la plata pe liste cu titlu de penalizari?

Incerc un raspuns scurt: tot ce este afisat pe lista de plata trebuie platit, inclusiv penalizarile.
Asta sustin in calitatea mea de proprietar membru al asociatiei si nu de moderator.

Indiferent de faptul ca listele nu au fost semnate de presedinte si de cenzor indiferent ca acele sume cu titlu de penalizari imputate la plata nu au ca baza legala calculul procentual pe zile de intarziere prevazut in statutul asociatiei ? Mutumesc anticipat pentru raspuns
Da. Indiferent ca sunt semnate sau nu, proprietarul unui apartament consuma apa, gaz, energie electrica, beneficiaza de reparatii, administrare, curatenie s.a.m.d.
Cat priveste penalizarile, restantierul este obligat sa le plateasca. Dacasi achita cheltuielile in termenul stabilit nu ar fi fost penalizat. Avand "zero" restante ar fi avut "zero" penalizari, indiferent de procente si statut.
Si acest raspuns este dat tot de un proprietar membru al asociatiei si nu de un moderator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)