avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a 2-a de munca stagiu militar (militar in termen ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a 2-a de munca stagiu militar (militar in termen pe stil vechi, cand stagiul militar era obligatoriu pentru barbati)

Pentru intocmirea dosarului de pensionare, se poate cere MApN o adeverinta care sa ateste ca in perioada stagiului militar (1 an si 4 luni) persoana respectiva si-a desfasurat activitatea in conditii grele, incadrate in viata civila in grupa a 2-a? Specificul UM respective, specialitatea militara dobandita pot fi motive intemeiate? Daca cele enumerate mai sus nu sunt suficiente, ce pasi trebuie urmati?
Repet, este vorba despre un militar in termen, nu cadru militar.
Sunt sanse de a se obtine ceva sau nu?
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 16:41, 30 Mai 2024
Ba da,se acorda grupa de munca 1 sau 2 pe perioada stagiului militar obligatoriu ,eu în 1986 am lucrat 14 luni în șantier naval Brăila lăcătuș cazat cămin subunitate Galați,și am dreptul doar la grupa1 7 luni se adaugă,fiindcă superiorii ies la 45 ani la pensie.beneficiem și de grupa speciala ca soldat termen 1,4 luni
Buna ziua și eu am fost la Radiocontrol pe Marina Militară unde erau toate antenele ( unde electromagnetice ,8 ore cu căștile pe urechi ( morse),credeți ca mă încadrez în vreo grupă?.Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare ContSters309440 ContSters309440 Din perioadele lucrate in grupe(1 sau 2) se scad perioadele de concedii medicale? Dar perioadele de concentrare militare cu scoatere din productie? (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca daniela-claudia daniela-claudia un salariat a fost salariat al societatii in perioada 1990 - 2000, perioada in care meseria sa a fost incadrata in grupa a II-a de munca Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii ivanvintilica ivanvintilica Am terminat liceul in 1976. Nu am intrat la facultate si am fost luat in armata. Stagiul militar se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)