In cazul in care doi creditori incheie un contract de imprumut cu o persoana, ulterior unul dintre creditori decedand, unicul sau mostenitor fiind debitorul, iar in contract s-a specificat indivizibilitatea creditorilor, poate celalalt creditor sa ceara de la debitor toata suma sau are dreptul sa ceara doar jumatate? Care este temeiul legal?
Doar cat i-a dat. Desi poate cere toata creanta, sunt vreo doua cai prin care debitorul se poate apara sau, daca a ratat o aparare buna, o poate cere inapoi.
Confuziunea este cand aceeasi parte are si calitate de creditor si de debitor referitor la aceeasi obligatie. Daca A si B il imprumuta pe C cu bani, iar C este unicul mostenitor al lui A si accepta mostenirea atunci sunt de parere ca este vorba de confuziune. :)
Pasivul succesoral
owner
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)
Co-debitor
euramonel
Buna ziua,
Va aduc in vedere urmatorul caz :
In 2007 am obtinut un credit bancar ipotecar pe 30 ani .Pentru a obtine acest credit am fost nevoita ca mama ... (vezi toată discuția)