avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Presupunere spalare de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Presupunere spalare de bani

Buna ziua, va scriu in legatura cu o presupusa spalare de bani.Spun asta deoarece am motive temeinice. Pe scurt: am aplicat pe Bestjobs, pentru post de asistent economic la compania [editat]. Mi s-a trimis pe maill propunerea de a face parte din echipa lor, mail care continea programul de lucru si responsabilitatile si sa completez chestionarul atasat la mail, lucrul pe care l-am facut Pana aici toate bune, pana in momentul cand am fost sunata si de aici incepe " angajare" . "Angajatorul" roman dar cu accent de "strain " pentru ca incerca sa ma convinga ca nu stie romaneste bine, m-a intrebat daca stiu ce presupune jobul, atributiile ce mi revin, etc.La randul meu l-am intrebat unde are sediul compania si a ezitat raspunsul, apoi l-am intrebat cand pot venii la interviu la care mi a spus ca dupa perioada de proba adica dupa 2 saptmani, perioada in care trebuie sa dovedesc ca sunt potrivita postului.( am verificat aceasta companie si exista cu sediul in Brasov) La un moment dat ma intraba daca am cont personal activ, daca am datorii si daca am limita de tranzactii pe acesta. I-am zis ca nu stiu aceste amanunte, la care respectivul m-a indrumat la banca sa lamuresc aceste aspecte. Limita de tranzactii trebuie sa fie minim de 25000ron/zi sa nu am datorii si sa fie activ. am intrebat de ce trebuie sa am aceasta limita. "Pentru ca o sa faceti tranzactii de la companie la alta" mai exact: mi se va vira o suma de bani in contul meu dupa care eu trebuie sa o virez in contul altei companii. Mi se pare foarte dubios mai ales ca acest lucru poate sa faca ei ca si companie. Un alt amanunt care mi-a dat de ganditi era salariul fff bun avand in vedere activitatea ( 4500Ron/luna) si asta sa lucrez de acasa sau de la sediul companiei. Cum ar trebui opriti acesti " Angajatori"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters284213 , utilizator 13:06, 27 August 2015

ART. 289 c.p.p.
Plângerea
(1) Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.
#M2
(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.
#B
(3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.
(4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.
(5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.
(6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte.
(7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.
(8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.
(9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.
(10) În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care locuieşte pe teritoriul României, cetăţean român, străin sau persoană fără cetăţenie, şi prin aceasta se sesizează săvârşirea unei infracţiuni pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, organul judiciar este obligat să primească plângerea şi să o transmită organului competent din ţara pe teritoriul căreia a fost comisă infracţiunea. Regulile privind cooperarea judiciară în materie penală se aplică în mod corespunzător.
Multumesc.
Este o tentativa ordinara de racolare de sageti. Probabil faptasul nu va fi prins, pentru ca a actionat discret dintr-o tara indepartata si nu mai poate fi depistat. Sau daca va fi prins nu va fi din cauza plangerii dvs., vezi de ex. numele Nicolae Popescu printre cei cautati de FBI.
Atentie mare ca poate fi si o excrocherie. Cateva zile va dau banii si ii trimiteti mai departe, dupa care trebuie platita urgent o firma si va dau banii mai tarziu putin. Dumneavoastra platiti din banii proprii si apoi nu mai primiti nimic.
Escrocheria ar fi infractiunea altuia, in timp ce a fi seagata e infractiune proprie, duce la blocarea contului si la ancheta penala. Depistarea sagetilor nu e mare lucru si intotdeauna sageata iese in pierdere pentru ca i se imputa sumele provenite din escrocheriile altora (pe care le-a transmis mai departe pentru a li se pierde urma), poate primi o pedeapsa penala, plus ca va figura in evidenta bancilor drept fraudor bancar (de ex. s-ar putea sa nu mai poata deschide cont bancar, dupa inchiderea contului cu care a fraudat). Sa zicem ca in fiecare luna primeste salariul sau ajutorul de somaj in contul propriu iar contul este blocat pentru ancheta si nu poate deschide alt cont.

Alte discuții în legătură

Procedura Vulturudac Vulturudac e normal cand te duci sa depui plangere penala la diicot sa te trimita pe tine dupa probe si sa nu ti primeasca plangerea? (vezi toată discuția)
Plangere penala prin email refuzata ContSters277534 ContSters277534 Tocmai am primit inapoi, cu refuz de tratare de la sectia de politie, o plangere penala pe care am trimis-o prin e mail ca vezi doamne nu e semnata ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)