Dupa decesul tatalui meu s-a dezbatut succesiunea si cotele succesorale s-au stabilit ca fiind de 3/8 eu si fratele meu fiecare, si 2/8 mama noastra. La impartirea partii mobile, s-a impartit o suma de bani care au fost economiile tatei din timpul vietii, si inca o suma rezultata din castigul unui proces de retrocedare, pe care il avusese tatal meu cu statul si care s-a incheiat in favoarea lui imediat dupa moartea sa. Inainte de transferul cotei succesorale care revenea fiecaruia din aceasta a doua parte de bani, mama mea a incercat sa ma convinga din rasputeri sa renunt la partea mea, spunandu-mi ca de fapt eu nu sunt fiica tatalui meu si nu am dreptul la banii aceia. Nu am luat-o in serios pt multe motive, dar daca ar fi prin absurd cazul aceasta adevarat, si s-ar demonstra prin test ADN ca e asa, ce se intampla cu partea de mostenire care mi-a revenit deja, si pe care am utilizat-o, as fi nevoita sa o dau inapoi?
Multumesc pentru raspuns, da, au fost casatoriti, si nici nu sunt infiata, toata povestea a aparut ca o incercare a mamei de a ma face sa renunt la partea de mostenire care imi revenea spunand ca nu mi se cuvin, si amenintandu-ma ulterior ca daca demonstreaza ca nu sunt copilul tatei va trebui sa restitui ce a fost deja impartit prin succesiune. Din punctul meu de vedere este o aberatie, nu numai ca eu seman si fizic cu tatal meu ( aveam semne din nastere / alunite identice, etc) dar toata povestea a aparut "convenient" tocmai acum.. Multumesc pentru lamurire!
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)