avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere apa supraincarcata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere apa supraincarcata

Buna ziua,

O sa incerc sa prezint cat mai clar datele problemei.
Locuiesc intr-un bloc de ~200 garsoniere. Cam acum 3-4 ani s-au montat la toate garsonierele apometre. Initial am dus idicele la fiecare luna timp de 3 luni, apoi nevazand cam nici o diferenta la plata am omis sa il mai aduc.
Si nu am observat nimic deranjant pana de curand. Din ianuarie anul acesta nu am mai platit intretinerea datorita unor probleme si am fost sa platesc in iulie pt ian->iunie. Am platit 18 milioane (lei vechi) si pe moment nu am realizat cam cat ar veni pe luna... cu tot cu penalizari.
Am asteptat afisajul pt luna iulie si pt iulie aveam 1.8 mil dintre care 1.3 mil era trecuta apa. (in conditiile in care un vecin care sta tot singur ca si mine si foloseste mult mai multa apa (eu de exemplu nu gatesc si nu stau mereu pe acasa), etc are pe toata luna intretinerea 650 mii). Deci eu aveam doar apa dublu cat toata intretinerea lui.
Am citit apometrele (pe care nu le mai citisem tocmai de atunci, de cativa ani) am fost la administrator si suma pe atatia ani la apa era de doar 12 mil. Cand am cerut sa imi dea ce indice s-a pus din burta pe actele de contabilitate administratorul mi-a zis ca nu poate sa ma ajute si ca daca vreau din august se poate sa platesc "doar" 500 mii pe luna. Mi s-ar fi parut normal ca sa nu mai platesc apa rece/calda pana indicii reali nu ajung la cat s-a trecut in acte.

Scuze de lungimea mesajului dar poate cineva are vreo idee ce as putea sa fac legal.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: savuo , utilizator 10:16, 4 Noiembrie 2015
Domnule Adriantot multumesc pt raspuns.
Incepusem sa cred ca poate nu m-am facut inteles :).
Nu ma interesa nici recalculare, nici nimic, doar sa stiu cum ar trebui sa fie normal sa se intample in continuare, avand in vedere ca acel administrator a refuzat chiar si sa imi spuna la ce index s-a ajuns in acte (indif cum s-a pus la calcul si s-a ajuns acolo si incepuse sa discute ca la piata cat sa platesc pe luna de acum incolo).
@adriantot.
Ma mut maine la IASI .
Am indexul 0 ca am pus contor nou.
Si 3 luni plec iar sa ma plimb.Imi puneti 21 m3 ca sunt doar o pesrsoana conform regulamentului.
Cind vin dau indexul in fiecare luna dar consum doar cite 2 m cubi pe luna.
adica 2 4 si apoi 6m cubi in luna a 6-a de la mutare respectiv a 3-a de cand citesc.
.Restul pana la 21 metri ce faceti cu ei?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
w_v_w_v, utilizator
w_v_w_v a scris:
Am indexul 0 ca am pus contor nou. Si 3 luni plec iar sa ma plimb.
Faceti asa cum prevede legislatia si e simplu: anuntati in scris la asociatie ca incepand cu data de 1 august 2015 pana la 31 octombrie, in apartamentul respectiv nu va locui nimeni, sa fie trecute "zero" persoane la intretinere.
Imi puneti 21 m3 ca sunt doar o pesrsoana conform regulamentului.

Nu ati citit corect regulamentul. Punem 7 metri cubi pentru fiecare persoana care locuieste si nu pentru cazul cand in apartament nu locuieste nimeni. Daca sunt "zero" persoane va fi si consumul de apa "zero" in acea luna sau acele luni.

adica 2 4 si apoi 6m cubi in luna a 6-a de la mutare respectiv a 3-a de cand citesc.
Sper ca v-ati lamurit ca in situatia prezentat de dumneavoastra nu-mi ramane apa din moment ce va pun "zero" pentru perioada cat lipsiti. Daca totusi ar izvori de undeva vreo 21 de metri cubi de apa, o sa beau ca e sete mare, a fost seceta si pamantul e uscat!:beer:

nu m-ati lamurit.Prin urmare reluam
Ma mut maine la IASI .
Am indexul 0 ca am pus contor nou.
Si 3 luni nu dau indexul intrucat uit.Imi puneti 21 m3 ca sunt doar o pesrsoana conform regulamentului.

Mie imi arata apometrul 6 m3 si deja la dv indexul e la 21.Cum procedati daca nu asteptati sa ajunga din urma utilizatorul???
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
w_v_w_v, utilizator
w_v_w_v a scris:
Ma mut maine la IASI .

Va astept cu drag dar trebuie sa dati un test asemanator cu cel de acordare a cetateniei pentru a va stabili la Iasi. Sper sa obtineti calificativul "admis".
Si 3 luni nu dau indexul intrucat uit.Imi puneti 21 m3 ca sunt doar o pesrsoana conform regulamentului.

Daca proprietarul e plecat 3 luni sau 3 ani este evident ca nu are cum sa dea indexul indiferent ca-si aduce aminte sau ca uita. Avem proprietari plecati in Germania, in Italia, Franta...care vin acasa doar odata pe an si stau cateva zile, maxim o luna. Atunci, la plecare citesc indexul si stabilim consumul ca diferenta intre indexul citit acum si cel citit anul trecut.
Atat timp cat apartamentul figureaza cu "zero" persoane si consumul de apa este "zero" pentru ca efectiv omul isi inchide apa de la robinetul general dinaintea apometrului ca nu cumva sa aiba vreo avarie, o inundatie in casa.
Am facut acea subliniere in citatul dumneavoastra pentru ca eu cred ca am prezentat corect si-am repetat de mai multe ori ca sa intelegeti. De unde ati scos aceasta afirmatie ca eu pun 21 de metri cubi conform regulamentului atunci cand in apartament sun "zero" persoane!? Nu exista asa ceva in afirmatiile mele si nici in regulamentul asociatiei mele.
Prin regulament nu se stabileste numarul de persoane. Numarul de persoane se declara la asociatie de catre proprietar care are posibilitatea sa-l schimbe lunar ori sa anunte ca sunt "zero" persoane pentru o perioada mai lunga.
Iar conform regulamentului nostru celor ce nu aduc indexul li se repartizeaza cate 7 m.c. de apa de persoana, de persoana declarata, de persoana ce locuieste acolo. Matematic daca are "zero" persoane rezulata ca 7 x 0 = 0. Acest simbol "0" este zero si nu o (una) persoana.

Asa ca, repet, nu are de unde sa-mi apara 21 de m.c. in plus.
Exercitiul dumneavoastra are solutie "imposibila" pentru ca datele introduse in enunt sunt eronare.

Folositi datele mele si aveti o problema simpla de rezolvat si o solutie clara. Sau corelati datele dumneavoastra si o sa ajungeti la solutia corecta. Ori sunt zero personae si zero apa ori sunt 3 persoane si 21 metri cubi apa. Sunt doua situatii diferite, doua probleme diferite.

Alte discuții în legătură

Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare index apa bytzu007 bytzu007 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Reglementari regularizare apometre Klizha Klizha In cursul anului trecut am neglijat sa raportez lunar valorile apometrelor stiind ca in mod normal se fac regularizari din urma (am schimbat 3 locuinte cu 3 ... (vezi toată discuția)