Eu am făcut un Contract de tranzactie, cu creditoarea pentru un imobil aflat în urmărirea silită imobiliară, deci era la dispozitia creditoarei, putea sa-l vândă sau sa-şi insuşească în contul creanţei. Am achitat altă sumă, decât sumele din sulte. Nu am achitat sulte pt.nimeni.
=După părerea mea se poate vorbi de sulte şi de cote inainte de executare silită imobiliară, când imobilul se vinde la licitatie, pentru recuperarea creanţei pentru creditor.=
]Intrebarea mea este, care sunt drepturile mele asupra imobilului şi dacă ceilalţi debitori mai pot avea pretenţii de la mine ?
Contractul de tranzactie este prevazut la art. 2.267–2.278 in Noul Cod Civil si este definit ca fiind contractul prin care partile previn sau sting un litigiu, inclusiv in faza executarii silite, prin concesii sau renuntari reciproce la drepturi ori prin transferul unor drepturi de la una la cealalta
Subiect: Urmarirea silita imobiliara
Pe 27.03.2013 a fost declansata urmarirea silita imobiliara, la cererea creditoarei, cu privire la imobil (casa+anexe+teren aferent).
Cei 6 frati debitori trebuia sa plateasca sulte creditoarei (cumnata , sotul decedat - fratele celor 6 debitori).
Imobilul a fost pus in vanzare pt. recuperarea creantei. Intrucat imobilul este in curte comuna cu casa mea, nimeni nu a vrut sa cumpere. Nu s-a putut vinde prin licitatie intrucat nu s-a putut deschide cartea funciara pe adresa debitorilor.
Am negociat pretul creantei cu creditoarea, prin oferte scrise cu nr. de intrare executor. Am ajuns la un pret, pe care l-am achitat, creditoarea predandu-mi imobilul cu taxele la zi, si declara ca nu are pretentii fata de mine si ceilalti debitori. Se face un Proces verbal 11.11.2013, care se transmite si debitorilor, care au lipsit cand s-a facut tranzactie la biroul de executor.Tot atunci se face o Incheiere prin care, la cererea creditoarei inceteaza executarea silita imobiliara impotriva debitorilor.
Cu drept de contestatie 5 zile
Timpul trece, nu contesta nimeni, Procesul verbal si Incheierea.
Pe data 15.07.2015, doua dintre debitoare, cer prin executor punerea in posesie a cotei de 1/6 din imobil, pentru care eu am achitat creanta creditoarei.
Ele nu vorbesc de sulta, pe care trebuia sa o achite creditoarei, ele cer mie si sunt puse in posesie de executor cu cota de 1/6 din imobil fiecare, fara insa a achita sulta conform dispozitivului sentintei irevocabile.
Am facut contestatie la executare in termen.
Care credeti ca ar fi solutia optima ?
Cu stima, Geo
Drepturile debitorilor
lavgh
Ce drepturi mai pot avea debitorii unui imobil aflat in executare silita imobiliara ,
daca imobilul a fost vandut si creanta a fost acoperita si litigiul ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta
ionut c
Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)