avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere din salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere din salar

Buna ziua.Am o intrebare:am fost demis de la o firma pe motiv de restructurare personal(desfiintare post).Acum dupa o saptamina de preaviz am primit o decizie de penalizare cu 10% din salar pentru rezultate slabe in vinzari,doar atit se spune in respectiva decizie,fara a se face referire la vreun articol,punct sau subpunct din CM,CIM sau CCM.Nu este stipulat nicaieri in contractul de munca sau in vreun act aditional vreun target sau o valoare minima pe care ar trebui sa o realizez lunar.Va rog sa-mi spune-ti daca este legala aceasta penalizare si ce as putea sa fac in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:25, 13 Iulie 2009
Este exact cum mi-am inchipuit. Nu a avut loc cercetarea disciplinara , iar aceea decizie emisa privind penalitatea cu 10% din salariu este nula. Dar pentru a dovedi nulitatea acelei decizii trebuie sa o contestati in termen de 30 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ContSters133104 ContSters133104 In data de 07 oct 2010 ora 12.00 am semnat de primire convocare la cercetare disciplinara (am primit un plic prin curier rapid) pentru absente nemotivate. ... (vezi toată discuția)