avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj cu SRL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj cu SRL

Momentan sunt in concediu de crestere copil , peste o luna o sa fiu in somaj, deoarece mi s-a desfiintat postul si am ramas fara serviciu. Pana in somaj vreau sa infiintez un Srl. Mai pot intra in somaj daca am infiintata firma?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 08:29, 4 Septembrie 2015
@tudorvaleriu
nu incurcati persoanele intre ele. Veniturile persoanei juridice sunt numai ale respectivei persoane juridice si nu se transfera asupra actionarilor persoane fizice/juridice decat sub forma de dividende, care pot fi sau nu pot fi... Dividentul este plata capitalului, nu al muncii; plata muncii este salariul. Deci nu poti sa zici ca persoana fizica realizeaza niste venituri daca persoana juridica (al carei actionar este) realizeaza venituri. Contractul de societate nu este un contract de munca. Certificat de inmatriculare se elibereaza si pentru persoane fizice autorizate.

Doamna nu va beneficia de ajutor de somaj ca urmare a faptului ca este actionar intr-o firma ci ca urmare a faptului ca a fost salariata cu stagiu minim de cotizare + concediu crestere copil


Intrebarea este totusi daca apar in lege restrictii asa cum in unele cazuri nu primesti ajutoare sociale daca ai mai mult de nu-stiu-cate hectare, daca ai barca / automobil s.a. De genul: nu-ti dau ajutor de somaj daca ai actiuni/parti sociale... Eu cred ca nu.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
DinuX, utilizator
DinuX:

1. - Multumesc pentru lectia de economie dar pentru mine este redundanta (am trecut de mult timp prin faza asta), dar nu despre acestea era vorba in topic.
- Mai mult decat sa va redau prevederile legale nu am cum sa va conving.

2. Cel mai bine este ca persoana in cauza sa mearga la Agentia de Somaj si sa vedem daca i se acorda sau nu indemnizatie de somaj daca este si asociat la o SRL.

Am persoane cu care colaborez, in sensul ca au o S.R.L. careia ii tin contabilitatea si beneficiaza de somaj in urma concedierii de la locul de munca. Are acest drept deoarece nu incaseaza dividende in aceasta perioada mai mari de 500 lei/luna (indicatorul social de referinţã).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate primi somaj daca detii un srl? Emra Emra Buna ziua, Este legal ca o persoana sa primeasca somaj in conditiile in care detine o societate comerciala de tip SRL dar la care nu este angajat? Sunt ... (vezi toată discuția)
2 intrebari legate de somaj roxana_enache roxana_enache Buna seara! Sunt proaspat absolventa a facultatii de psihologie, am lucrat anul trecut 6 luni in cadrul unui ong (din aprilie pana in septembrie inclusiv), iar ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic la un srl care este pe 0 cesar cesar Buna ziua, Sunt asociat unic la un SRL care este pe 0 de aproximativ 10 luni.Eu lucrez la o alta societate ca angajat de 12 luni.Societatea la care lucrez ... (vezi toată discuția)