avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Astra ASigurari plata dauna in ITALIA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Astra ASigurari plata dauna in ITALIA

am urmatorul caz cu implicare Astra Asigurari si nu am inca idee de rezolvare a unei hotarari judecatoresti. Speta s-a judecat in italia si desi ( ca transportator de Marfa am avut asigurare CMR la Astra ) am fost gasit primul vinovat de producerea unei pagube a marfii insa instant spune ca ASTRA ASIGURARI sa plateasca in contul meu datorita facptului ca asigurarea mea CMR era valida, adica in regula si acoperea paguba. Sentinta s-a dat la Milano 2014. Acum va intreb daca Astra este in faliment si nu va plati dauna ( destul de mare si nu stiu daca li-s-a impus o perioada de plata) , deci daca AStra nu va plati se va indrepta executorii italieni impotriva mea sau se reface procesul,daca stie cineva va rog sa ma ajutati. va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:19, 7 Septembrie 2015
În mod normal ASTRA ar trebui să cuprindă în procesul de predare-primire cu Fondul de Garantare al Asiguraților - FGA și dosarul Dvs., cu o poziție corespunzătoare în rezerva de daune, urmând ca FGA să efectueze plata în limita de 450.000 lei. Pentru asta, cei îndreptățiți trebuie să depună o cerere de despăgubire în termenul legal (cel târziu 90 de zile de la rămânerea definitivă a sentinței de faliment), indiferent dacă se regăsesc sau nu în listele de creditori de asigurări care va fi publicată de FGA.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru factura neplatita de fondul de garantare a asigurărilor victoria65 victoria65 In luna aprilie 2016 maşina sotiei mele a fost acroşată de un alt autoturism care a virat stânga fără să se asigure, producându-i câteva daune ... (vezi toată discuția)
Accident cu autoturism asigurat la astra vasile2013 vasile2013 Daca am fost lovit de un autoturism care are asigurare la ASTRA care este procedura cea mai rapida ca sa pot sa repar autoturismul si sa ma folosesc din noi de ... (vezi toată discuția)
Plata dosar astra(fga) Pretorian Lucian Pretorian Lucian Buna ziua, In sept 2015,am fost unul dintre nefericitii pagubiti Astra. Am fost pt constatare la service in Timisoara in oct 2015 si de atunci am tot fost ... (vezi toată discuția)