avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... transfer contract de credit de la banca la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

transfer contract de credit de la banca la recuperatorii de creante

Am cautat in forum si nu am gasit ceva similar. Imi cers scuze daca a mai fost postat. Am un contract de credit ptr nevoi personale, fara garantie. Din anumite motive am intarziat cu plata ratelor. Am primit o notificare in care mi se spunea sa achit o suma de bani pana la o anumita data si doua numere de telefon. Am sunat si mi s-a spus ca au transferat contractul la o firma de recuperare de creante si ca am pierdut dreptul de a achita creditul in rate. Am doua probleme la care as aprecia foarte mult un raspus: 1- cedarea contractului nu trebuia facuta cu o notificare prealabila trimisa cu confirmare de primire? Nu am primit nici un fel de notificare in acest sens, cu atat mai mult una cu confirmare de primire. 2- Implicit, daca aceasta notificare nu s-a facut, transferul poate fi anulat si contractul sa ajunga inapoi la banca? Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: monsher , utilizator 00:00, 18 Iulie 2009
daca modificarea de dobanda sau de rata se face NUMAI cu notificare cu confirmare de primire, cedarea contractului se poate face fara sa fi anuntat? Eu nu vorbesc despre dreptul bancii de a cere rambursare anticipata, ci de modalitatea in care te trezesti ca ai contractul in alta parte, la niste recuperatori . Discut in principal de forma transferului. Sincer, m-ar ajuta foarte mult parerea unui avocat. Oricum, multumesc mult ptr parere.
chiar este o problema care ma afecteaza foarte tare. Este cineva care imi poate da un sfat, in afara celui de a accepta situatia asa cum e?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara ... aurelia2020 aurelia2020 Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara o notificare prealabila? (vezi toată discuția)
Executare silita 1/3 salariu de catre banca a3r0 a3r0 Buna ziua, Creditul meu a fost transferat de la la alta banca, timp in care am putut plati rata prin sucursalele noii banci. In urma o luna am primit o ... (vezi toată discuția)
Necomunicare contract cesiune de creanta! mircea_1973 mircea_1973 Necomunicarea contractului de cesiune de creanta prin executor judecatoresc atrage anularea actelor de executare silita? multumesc (vezi toată discuția)