avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
Am o mare problema si nu stiu cum sa procedez.
Sunt casatorita de 2 ani dupa ce am trait in concubinaj 8, rezultand un minor de 6 ani. De la inceput sotul nu a fost de acord cu casatoria ca nu cumva sa raman eu cu ceva in caz ca "moare subit" (expresia lui). Are un handicap,(cred ca si la cap) pana la varsta de 45 ani a stat numai cu mama sa care l-a urmarit pas cu pas,(m-a umilit in ultimul hal: si la scara, si in piata, pe unde apuca) el isi strangea banii cu ea nu cu mine, el nu misca nici in ziua de astazi fara sa nu primeasca sfaturi de la maica-sa, toti banii trebuia sa ii aiba el pe mana iar daca ii ceream se enerva la culme , (cu toate ca ii dadeam tot salariul meu) apartamentul in care sta mama lui e pe numele lui, apartamentul in care locuim e tot pe numele lui si mai are o societate unde este administrator. Problema este ca dupa acesti 2 ani de casatorie vrea sa strice acest act, noi urmand sa locuim impreuna, eu sa fiu la mana lui, si a inaintat cerere de divort in care a scris numai prostii, minciuni si eu trebuie in final sa fiu de acord cu acest divort (spune el). A fost termen pe 26 iunie si nu m-am prezentat. Urmatorul termen e pe 11 septembrie. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:44, 16 Iulie 2009
daca sotul dvs a facut acest pas , parerea mea este ca va trebui sa va angajati si dvs un aparator .
situatia este mai delicata avand in vedere ca din casatoria dvs a rezultat si un minor.
banuiesc ca doriti cusotdia minorului, astfel incat va trebui sa solicitati si acest lucru .
sfaturile primite pe acest forum sunt la modul general . daca vreti o indrumare competenta apelati la un avocat din orasul dvs .
sigur ca numai cei in cauza pot decide dc vor continua sau nu casatoria.
degeaba sotia se opune divortului....stibi bine ca in final tot divort se va pronunta....cu toata opozitia doamnei.
Cred ca problema custodiei e rezolvata, copilul fiind nascut inaintea casatoriei. Este motivul pentru care ar fi posibil si un divort prin acord.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
George, Avocat
Daca acel copil a fost recunoscut de tatal sau, chiar daca a fost nascut in afara casatoriei, el dobandeste aceeasi situatie ca si situatia legala a unui copil din casatorie; mai mult decat atat, parintii copilului s-au casatorit ulterior. In caz de divort, instanta se va pronunta si asupra incredintarii minorului.
george a scris:

Cred ca problema custodiei e rezolvata, copilul fiind nascut inaintea casatoriei. Este motivul pentru care ar fi posibil si un divort prin acord.

In conformitate cu prevederile codului familiei:
Art. 63
Copilul din afara casatoriei a carui filiatie a fost stabilita prin recunoastere sau prin hotarare judecatoreasca are fata de parinte si rudele acestuia, aceeasi situatie ca si situatia legala a unui copil din casatorie.

Art. 65
Daca filiatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui, precum si contributia parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala se vor hotara potrivit dispozitiilor art. 42-44 inclusiv, care se aplica prin asemanare.

Fata de aceste prevederi legale....nu se poate divortul prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Cererea reconvenţională a soţului pârât, art. 917, alin. 3. ... catinf catinf Cererea reconvenţională a soţului pârât, Art. 917, alin. 3. Am o neclaritate privind perioada în care motivele de divorţ ale soţului pârât s-au ivit, ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)