avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Fila CEC sau BO in alb
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Fila CEC sau BO in alb

Cat de legala este conditia impusa de un partener de afaceri de a garanta plata cu fila cec sau bo in alb? este vreun articol de lege sau o norma care sa interzica aceasta practica? astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: CRISTIANA GANEA , Consilier juridic 15:17, 21 Iulie 2009
Din cate stiu este o norma a BNR care reglementeaza CEC-ul in alb, daca numa insel este norma nr.7 , dar nu mai cunosc exact anul.
Reglementarea juridica este data de Norma BNR 6/2008 si 7/2008.

Este legal ca partenerul dumneavoastra de afaceri sa va ceara o garantie reprezentata de acest BO sau fila cec. Conditiile contractuale se negociaza, iar dumneavoastra puteti sa acceptati sau sa refuzati clauzele propuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati la contract cu bo, cec garantie Nafets Nafets In cazul in care se emite un BO cu care se stinge o factura, contabil aceasta factura a fost achitata, soldul mutandu-se intr-un alt cont contabil. Ma ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)