Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. Daca ma puteti ajuta, va rog frumos.
Lucrez intr-o institutie publica si de ceva timp a inceput un conflict intre mine si directoarea institutiei.
Mi s-a cerut sa ma ocup de niste atributii care practic intra in atributiile altei persoane.
Greseala mea este ca am executat acele atributii mai mult timp, practic 3 ani, insa nefiind specializarea mea erau realizate gresit.
Adica erau transmise date statistice gresite catre alte institutii ale statului!!!
Am refuzat sa mai fac acest lucru luna aceasta si atunci directoare mi-a cerut sa realizez in fiecare zi pe langa multe alte atributii , rapoarte de activitate zilnice.
Mi-a precizat ca daca nu i le dau directoarei la sfarsitul fiecarei zile, si nu sunt realizate corect
imi va taia ziua de lucru.
Este posibil asa ceva?
Mi-a cerut sa imi dau demisia.
Sa apelez la un avocat profesionist?
Inteleg ca lucrati intr-0 institutie publica. Aici ar trtebui sa aveti intocmita fisa postului care cuprinde atributiunile d-voastra de serviciu. Inteleg ca aceste sarcini nu va sunt atribuite prin fisa postului pe care-l ocupati. Ca atare seful d-voastra (directoarea) nu poate abuza stabilindu-va sarcini cu caracter permanent care sunt pentru alti salariati din institutie. Oricum daca un sabaltern face o greseala la serviciu sanctiunea nu pate fi taierea zilei de lucru. Daca totusi se abuzeaza va puteti adresa la ITM din judetul d-voastra sau direct in Instanta.