Bună ziua!
In urma inventarierii caloriferelor din bloc, s-a constatat o mărire a SET-ului prin montarea unor calorifere mai mari sau a suplimentării numărului acestora faţă de proiectul iniţial.
Există un PV al reprezentantului RADET cu noile valori ale SET-ului.
Ca preşedinte, am datoria, împreună cu comitetul executiv să stabilesc o nouă metodă de împărţire a facturii de căldură.
Este corect ca această împărţire să o facem raportându-ne la suprafaţa utilă modificată calculată prin aplicarea factorului de recalculare cf. art.3, pct. 17 din normele metodologice la ordinul 343/2010?
Bun, iata ca am trecut pe sectiunea "electrica".
Daca vrem sa discutam cat de cat despre jucariile care se gasesc in comert - acele prize dotate cu contor electric/electronic, am observat ca cineva a facu masuratori serioase, insa as vrea ca aceste conxluzii sa fie discutate si eventual publicate in reviste de specialitate si apoi obligati furnizorii sa "faca ceva", adica sa fure mai cu obraz...
In primul rand eu as propune ca langa actualul contor, aflat in casa sau pe hol sa existe fizic posibilitatea ca, cine doreste sa controleze buna functionare a contorului furnizorului prin inserierea unui contor propriu. Atunci chiar ca fiecare si-ar da silinta sa-si achizitioneze contori cu clasa de precizie ridicata. Este plin site-ul Alibaba de astfel de "scule", la preturi rezonabile.
Acelasi lucru l-as propune si pentru ceilalti furnizori - apa , gaze (aici este mai greu, adica nu cred ca ar aproba cineva interventii in instalatia de furnizare a gazelor - insa, cred ca poate chiar de aceea ar trebui controlate si aceste contoare)