avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul repartizare factura caldura dupa schimbare de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul repartizare factura caldura dupa schimbare de calorifere

Bună ziua!
In urma inventarierii caloriferelor din bloc, s-a constatat o mărire a SET-ului prin montarea unor calorifere mai mari sau a suplimentării numărului acestora faţă de proiectul iniţial.
Există un PV al reprezentantului RADET cu noile valori ale SET-ului.
Ca preşedinte, am datoria, împreună cu comitetul executiv să stabilesc o nouă metodă de împărţire a facturii de căldură.
Este corect ca această împărţire să o facem raportându-ne la suprafaţa utilă modificată calculată prin aplicarea factorului de recalculare cf. art.3, pct. 17 din normele metodologice la ordinul 343/2010?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 05:15, 18 Octombrie 2015
Bun, iata ca am trecut pe sectiunea "electrica".
Daca vrem sa discutam cat de cat despre jucariile care se gasesc in comert - acele prize dotate cu contor electric/electronic, am observat ca cineva a facu masuratori serioase, insa as vrea ca aceste conxluzii sa fie discutate si eventual publicate in reviste de specialitate si apoi obligati furnizorii sa "faca ceva", adica sa fure mai cu obraz...
In primul rand eu as propune ca langa actualul contor, aflat in casa sau pe hol sa existe fizic posibilitatea ca, cine doreste sa controleze buna functionare a contorului furnizorului prin inserierea unui contor propriu. Atunci chiar ca fiecare si-ar da silinta sa-si achizitioneze contori cu clasa de precizie ridicata. Este plin site-ul Alibaba de astfel de "scule", la preturi rezonabile.
Acelasi lucru l-as propune si pentru ceilalti furnizori - apa , gaze (aici este mai greu, adica nu cred ca ar aproba cineva interventii in instalatia de furnizare a gazelor - insa, cred ca poate chiar de aceea ar trebui controlate si aceste contoare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)
Calcul set calorifere - ista piuta21 piuta21 Buna ziua, In luna august m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere si am schimbat caloriferele. Dupa ce le-am schimbat m-au informat ca va trebui sa facem ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri incalzire cand tevile principale trec prin apartament sorinelci sorinelci Am cumparat un apartament situat la parterul unui bloc fara subsol (pe sol) prin care trec tevile de incalzire din care se ramifica apoi tevile spre etajele ... (vezi toată discuția)