avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare in strainatate

Buna seara,

Exista vreo varianta prin care sa putem trimite un angajat sa lucreze la un partener in strainatate dar sa il putem plati cu salariul de incadrare din Romania, sau sa nu fim obligati sa ii platim salariul minim din tara unde va lucra?

Multumesc anticpat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: werepairit , utilizator 17:50, 20 Octombrie 2015
In ce tara il trimiteti ?
In Franta.
Numai prin delegare se poate face asa ceva, intrucat legislatia cu salariul minim se aplica in cazul detasarii.

Directiva privind detasarea lucratorilor 96/71/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 decembrie 1996 prevede ca, in materie de salariu minim, conditiile de munca si de incadrare in munca garantate lucratorilor detasati sunt stabilite prin reglementarea statului membru gazda si/sau, in sectorul constructiilor, prin conventii colective declarate de generala aplicare in statul membru gazda.
Si perioada maxima de delegare care este?
Art. 44 C.mun.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Alte discuții în legătură

Muncitori detasati in germania robertsega32 robertsega32 Bună ziua. In cazul în care o societate din România detașează în Germania pentru aproximativ o lună de zile mai mulți muncitori pentru prestarea unei ... (vezi toată discuția)
Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)