avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUNOASTERE DREPTURI STUDII SI SALARIALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUNOASTERE DREPTURI STUDII SI SALARIALE

Va supun atentiei o problema personala,legata de locul meu de munca. Impreuna cu doua colege am urmat studiile unei facultati de asistenti medicali generalisti si am absolvit in anul 2011. noi sintem asistente medicale de laborator iar diploma de licenta este pentru asistenta medicala generala. La serviciul RUNOS al spitalului la care lucram ni s-a spus ca studiile superioare ni se recunosc doar daca licenta este pe laborator. In consecinta,colegele mele au dat in judecata spitalul si Ministerul Sanatatii,AU OBTINUT SENTINTA DEFINITIVA SI IREVOCABILA pentru recunoasterea studiilor superioare si restituirea sumelor de bani pierdute prin neincadrarea corespunzatoare. Intrebarea mea este urmatoarea:eu,chiar daca nu am o hotarire judecatoreasca ca si ele,pot fi incadrata si eu ca asistenta medicala cu studii superioare? Dar banii pierduti prin neincadrarea corespunzatoare ii pot recupera si eu? Va rog mult sa nu imi ocoliti intrebarea. Astept un raspuns pentru a stii cum sa actionez in continuare. Din diverse surse juridice am aflat ca si eu am aceleasi drepturi ca si colegele mele,avind aceleasi studii.
@didilinar

Diploma de licenta este in asistenta medicala ,absolventul are competente inclusiv pt laborator, spitalul trebuia sa aplice prevederea art 41 din REGULAMENT-CADRU din 23 martie 2011 (*actualizat*)privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice


(4) Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care aceasta este încadrat într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă sau de lungă durată, al cărui grad profesional este imediat superior celui de debutant, cu menţinerea gradaţiei avute la data promovării, ca urmare a obţinerii unei diplome de nivel superior şi a promovării examenului organizat în acest sens, cu respectarea prevederilor art. 41^1, 44 şi 45.

(5) Propunerea de promovare într-o funcţie cu un nivel de studii superior, ca urmare a absolvirii de către salariat a unor forme de învăţământ superior în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau considerată de autoritatea ori instituţia publică ca fiind utilă pentru desfăşurarea activităţii, justificată de necesitatea modificării fişei de post, se face de către şeful ierarhic superior la cererea salariatului, însoţită de copia legalizată a diplomei de licenţă, respectiv a diplomei de absolvire sau, după caz, de adeverinţa care să ateste absolvirea studiilor, eliberate de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi este aprobată de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice.

(6) Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face numai în măsura în care conducătorul autorităţii sau instituţiei publice decide ca atribuţiile din fişa postului să fie modificate în mod corespunzător.



Trebuia sa inaintati o cerere prin care sa solicitati promovarea ,la care sa anexati diploma si foia matricola +foaia explicativa (de unde sa rezulte exact competentele obtinute)catre seful departamentului paraclinic in care va desfasurati activitatea(medic sef laborator) care trebuia sa faca propunerea de promovare pe care mai apoi o inainta managerului de spital spre aprobare Daca aproba trebuia sa va modifice fisa postului corespunzator !


Cred ca managerul nu a fost bine consiliat,existand precedent creat de acea hotarare judecatoreasca si avand propunerea de promovare dupa cum v-am explicat,trebuia sa procedeze in consecinta !
Era suficienta si o mediere a conflictului fara sa mai apelati la instanta
Nu e tarziu nici acum puteti incerca daca reusiti puteti cere renuntarea la judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
nu,din pacate managerul habar nu are de problema. noi am adresat cererile de transformare a postului la serviciul RUNOS,iar acea doamna ne-a spus ca nu se poate face nimic,ca mi nisterul nu e de acord sa ne recunoasca studiile,decit in cazul in care aducem o diploma strict de laborator. ori studiile superioare de laborator nu exista,intrucit durata acestora este de doar 3 ani,deci nu sint studii superioare decit de scurta durata.
Doamna respectiva este prost pregatita,chiar insist sa procedati dupa cum v-am informat SIGUR VETI REUSI ! Luati urgent legatura cu sefa de laborator sa va faca propunerea de promovare ! Studiati foia explicativa a diplomei vedeti ce competente va acorda dar eu stiu ca e vorba despre asistenta medicala (include toate tipurile de activitati mai putin moasele)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Numai daca veti castiga litigiul , statul este obligat sa va plateasca ceea ce a decis instanta.
Recomanda

oricum,daca e asa cum spuneti este vorba de o discriminare,deoarece avind aceleasi studii,salarizarea este totusi diferita,lucru care este incorect.
Ma scuzati ca insist,dar si ITM-ul infirma dreptul meu de a-mi fi recunoscute studiile in absenta unei hotariri judecatoresti.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Nu are nicio legatura cu hotararea instantei,dvs respectati exact reglementarea despre care am discutat !Nu are competentaITMul in problema dvs !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

Alte discuții în legătură

Este posibila promovarea in cadrul unei institurii publice ( ... maria.e maria.e Este posibila promovarea in cadrul unei institurii publice ( sef birou studii scurta durata profil tehnic) in studii superioare ( diploma de licenta in alt ... (vezi toată discuția)
Promovarea pe criteriu de studii superioare in sanatate dannamaria dannamaria Care este cadrul legal de trecere de la grila de salarizare asistent medical studii medii la asistent medical studii superioare in urma obtinerii licentei daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În ... andreeacristina22 andreeacristina22 Buna seara! Dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)