avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa ma informati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma informati

buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta mea nu este buna ca nu scrie definitiva si irevocabila. ce trebuie sa fac?este vreo lege prin care se specifica ca pe sentinta trebuie sa scrie definitiva si irevocabila si nu definitiva si executorie.va multumesc. minteuan adrian
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
adrian68, utilizator
MIHAI GRIGORE a scris:

AVLIL a scris:

Domnule Grigore, trebuie sa fie legalizata si n u investita...
Inteleg ca sunteti expert si probabil ca aveti destul de-a face cu instantele, insa va rog sa nu fiti atat de categoric in lucruri care nu tin exact de profesia dv., ca se duce omul sa ceara investirea si nu i-o da nici naiba!
Nu spun sa fim exacti in sfaturi, dar putin totusi...

Hotararea nu se va putea investi, cel mai probabil. Ea se legalizeaza si produce efectele unui act autentic.

Stimata doamna , cred ca nu ati fost atenta !
Potrivit art. 374 alin. (2) C. proc. civ., investirea hotărârilor judecătoreşti cu formulă executorie se face de prima instanţă, indiferent de gradul instanţei care a pronunţat hotărârea ce face obiectul investirii.
Ce tot o dati in sus si-n joc cu legalizare???????????????????Ce legalizare!????
Nu va mai erijati in atotstiutoare fiindca evident nu sunteti!
Si pardon , sunt avocat 100%:hammer:

Si cind te gindesti ca acolo unde sunt 2 juristi ,apar mult mai multe...:).
art.374 c.p.c:rtfm:

Domnule filipstelian, abia am spus asta, hotararea se investeste numai pentru executare silita...
374 e un articol din executarea silita, il gasiti la sesizarea executorului in procedura civila...
Userul, in acest caz, nu merge la executor ca sa mearga executorul cu titlul la instanta pentru incuviintarea executarii, apoi dupa asta duce titlul la primarie...
Ci userul merge cu hotararea direct a primarie.
Nu mergi la executor, nu ai nevoie de titlu executoriu. E simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

solutie in executare dansorin dansorin buna ziua,ce trebuie sa fac sa pun in aplicare o solutie definitiva,am luat timbre,am platit taxa financiara,am inteles ca trebuie sa fac doua cereri sa le ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Am castigat la instanta de fond un teren. Paratul a facut recurs, dar am avut si aici castig de cauza. Acum pe care dintre sentinte pot cere ... (vezi toată discuția)