" parerea ei ca e construit ilegal fara autorizatie de construire " ...
Din fericire "parerea" ei nu tine loc de autorizatie de demolare!
...si cadastru si intabulare si impozit platit ?... si primaria se trezeste acum ca nu mai elibereaza PAC pt. balcoane parter ? pai e cam tardiv, zic eu
Sunt din Bucuresti. Am depus cerere pentru certificat de urbanism "Iinchidere balcon". Conform legislatiei, am dus actul de proprietate - respectiv contractul de vanzare - cumparare, planurile 1 la 500 si 1 la 2000, un extras de carte funciara plus cererea. Mi-au eliberat certificatul, am obtinut avizele si acum astept eliberarea autorizatiei de construire. Nu mi-a cerut nimeni sa fac dovada ca atunci cand a fost construit a avut Autorizatie de Construire, atata timp cat este intabulat si trecut in actul de proprietate, cu toate ca se stie ca a fost construit fara autorizatie - deh, exista vecini binevoitori.. Al dvs este intabulat? Aveti extras de carte funciara unde este figurat? Iau maine legatura cu arhitectul sef de la Primarie si cu sefa de la departamentul de Autorizatii de Construire si revin cu un raspuns mai exact, cu trimitere la articole de lege. Nu va lasati intimidat. Seara buna
da. am extras de carte carte funciara in care specifica suprafata apartament 3 camere 65m2, plus balcon 19mp. este intabulat trecut in documentatia tehnica cadastrala numai ca specifica in acel act fara autorizatie. la mine arhitecta sef din galati a zis ca nu se poate ca nu se mai elibereaza autorizatii de construire pentru balcoane de vreo 2-3 ani si ca sa intru in legalitate trebuie sa il desfiintez...acum ma uit pe acte eu am act 1 la 100 si 1 la 5000.la mine balconul e specificat in actul de vanzare cumparare al apartamentului , alt act de proprietate nu am. va rog daca ma puteti ajuta cu articolul de lege la care face trimitere as fi tare curios i l-as da de cap arhitectei sef din galati. multumesc
Eu nu inteleg ceva, cum adica sa va darame balconul daca acest spatiu face parte din imobil/apartament ? Dvs. trebuie doar sa mergeti sa va faceti acte pe acest balcon. La cumpararea apartamentului trebuia scazuta suma aferenta costului autorizatiei de constructie si mergeati sa faceti actele daca ati vazut aceea rubrica in documente si stateati linistit. Va dau un exemplu, si eu am un apartament de la parintii mei care a fost cumparat de mine in 2008 care are balcon la parter, dar in actele, mai exact in documentele apartamentului, este specificat clar, 4 camere, 2 debarale, 3 wc-uri, bucatarie, hol, balcon, etc... parintii cumparandul de la primarie in anii 1993 cu tot cu balcon, dar balconul era facut de parintii mei. Concluzia, daca acel balcon este trecut in acte si dvs. platiti impozit pe acel imobil la circa financiara, nu ramane decat sa stati linistit.
De ce vi se pare normal ca un lucru construit ilegal să intre în legalitate doar pentru faptul că a fost descoperit după mult timp nu știu. Iar cei de la impozit ce treabă au cu legalitatea construcției? Ei doar iau în evidență și încasează taxele aferente, nu au atribuții în a constata dacă o construcție este sau nu construită legal, se prezumă de la sine că este, până se dovedește contrariul. În anii în care s-a plătit impozitul v-ați folosit de bun.
Dacă cineva fură o mașină și îi plătește impozitul, după câțiva ani de zile trebuie să fie proprietarul legal al mașinii?