avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de nastere cu 3 date pe el
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de nastere cu 3 date pe el

Buna ziua,

Numele meu este Eduard si am o nelamurire in legatura cu certificatul de nastere astasat in aceasta postare. In primul rand vreau sa mentionez ca certificatul este al prietenei mele si ea a fost de acord sa-l postez aici. De ceva timp prietena mea traieste cu gandul ca ar fi fost adoptata, stie sigur ca tatal ei nu este de fapt tatal ei natural dar are dubii si in legatura cu mama ei, nimeni nu vrea sa ii spuna adevarul si am sperat ca poate ne puteti lamuri in legatura cu acest certificat de nastere care are odata data de nastere "8 Februarie 1999", data de inregistrare "13 Martie 2000" si data eliberarii "2 Decembrie 2004". Cand i-a cerut o explicate mamei ei, aceasta i-a spus ca numele tatalui ei era trecut gresit si din cauza asta a mai fost eliberat odata.

Intrebarea mea este daca o persoana poate afla daca a fost adoptata sau nu, stiu ca exista o procedura prin care se poate ajunge la parintii naturali in cazul in care persoana are nevoie de un donator de organe, dar nefiind cazul in aceasta situatie ce se poate face?

Certificat: [ link extern ]

Multumesc mult anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
startj, utilizator
In primul rand as sfatui ca prietena sa fie pregatita pentru a afla adevarul daca acesta este altul decat ceia ce stie pana acum, in al doilea rand consider ca este dreptul fiecaruia de a-si cunoaste originele.
Ca si proceduri poate solicita sa faca proba serologica din cate cunosc este mai putin costisitoare decat proba ADN, asta daca si parintii vor fi deacord, deocamdata nu este majora.
Poate sa nu fie nimic din ceeia ce isi imagineaza dar atat timp cat planeaza o suspiciune aceasta situatie nu este ok pentru familie.
Datele din certificat pot diferi din diverse motive: a fost declarata mai tarziu, a fost scos un duplicat al certificatului, a fost recunoscuta de tata mai tarziu si exemplele pot curge.

Mult succes
Da, e un an de la momentul nasterii pana la momentul la care a fost facut actul de nastere... cam mult, e drept.
Domnisoara poare cere un extras de uz oficial al actului de nastere, poare corobora actul cu actul de casatorie al parintilor etc. Ce sa va spun, e munca de detectiv aici.
Daca e important sa afle adevarul, poate cere mamei sale asta, oficial sau nu.

Revin sa editez ca sa va spun ca mama dv. are dreptate. In anul 2004 parintii domnisoarei au initiat o cerere de rectioficare act de nastere la judecatorie. In urma dosarului admis, probabil, s-a rectificat actul de nastere.
Din extrasul pentru uz oficial ar trebui sa reiasa.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale avocat11 avocat11 Cine poate să-mi răspundă: o persoană căreia i-a decedat tatăl pe front (în 1944) şi este trecut în actul de naştere (tatăl ION decedat), fiind la ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala tudorct tudorct Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in cazul unui proces de incredintare a minorului catre tata. Copilul este rezultatul unei relatii ... (vezi toată discuția)