avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-a plecat judecatoarea-n concediu :( !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-a plecat judecatoarea-n concediu :( !

Buna ziua,
Am fost concediat cu art.65, am facut contestatie la decizia de concediere si am "castigat" reintegrarea . Hotararea s-a dat pe 15 iunie 2009, in 18.06.2009 s-a emis adresa de la firma, am primit adresa de la firma in 23.06.2009 sa ma prezint pentru reintegrare, in 24.06.2009 m-am prezentat... de atunci merg zilnic la serviciu, ma semnez in condica de prezenta dar nu mi s-a facut nici un act pentru reintegrare pe motiv ca nu a sosit comunicarea de la judecatorie. Bineanteles ca nu am primit bani sau bonuri de masa in aceasta perioada, pentru ca sunt si nu sunt angajat. Azi am fost la judecatorie si am ramas inmarmurit : fata de la Arhiva mi-a spus ca doamna judecator a plecat in concediu si nu mi-a "scris" hotararea. Cand am intrebat-o " bine, si eu ce fac?" mi-a raspuns simplu "habar n-am".
Aceeasi intrebare v-o adresez si dumneavoastra. Eu m-am conformat adresei primite, am si decizia de reancadrare semnata de manager, de ce nu se duc la indeplinire formalitatile?
Daca doamna judecator binevoieste sa se intoarca din concediu in septembrie, eu ce fac?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:41, 22 Iulie 2009
Mergeti la arhiva instantei si solicitati un certificat de grefa referitor la solutia data de catre instanta .... Cu acesta mergeti la angajator pentru a va reincadra in functie.
MIHAI GRIGORE a scris:

Din pacate , pentru a putea cere punerea in executare a hotararii judecatoresti trebuie sa asteptati redactarea ei!

Pai se pare ca angajatorul a executat-o el insusi, de bunavoie ...fara sa i se mai ceara.
Si adevarul e ca hotararile se mai executa si de buna voie nu numai silit. (hotararea fiind mai mult decat foia de hartie pe care e scrisa, ea reprezinta in primul rand actul de dispozitie al instantei).
Cred (daca nu sunt cumva prea optimista) ca ...nu prea stiu cum sa procedeze in lipsa hartiei.
Chiar asa ...ce fel de hartoage se fac in cazul reintegrarii? Pentru ca eu m-am ocupat in genere doar de partea cu ...hotararea, iar de executat "s-au executat" altii. ;)

Dar chiar si asa (fara sa fiu prea sigura ce presupune ...scriptic reintegrarea) apreciez ca odata ce s-a emis acea decizie a managerului de reintegrare nu ar trebui absentat de la lucru. Altminteri absentele ar putea fi un nou temei al desfacerii contractului de munca.

b]dutu69 a scris:

am si decizia de reancadrare semnata de manager,
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in munca - situatia putin atipica.rog opinii. RobinHood RobinHood Buna ziua. Am mai multe intrebari in privinta procedurii de reintegrare a unor salariati care au castigat, in prima instanta , procesul (urmeaza ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... reintegrare dutu69 dutu69 Buna seara, Pe scurt: In 09.02.2009 am fost concediat cu art.65. Am castigat instanta ( hotarare pronuntata in 15.06.2009) drepturile salariale si ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa reincadrare moise paula moise paula In iunie 2009 s-a emis de catre soc la care lucram o decizie de retrogradare si apoi concediere. In 6 ianuarie s-a dat o sentinta de reincadrare, in 11 ... (vezi toată discuția)